Facebook спіймали на брехні: Цукерберг дозволяє елітним користувачам порушувати правила
Facebook спіймали на брехні: Цукерберг дозволяє елітним користувачам порушувати правила

Facebook спіймали на брехні: Цукерберг дозволяє елітним користувачам порушувати правила

Елітні користувачі Facebook можуть публікувати контент, обходячи встановлені правила. Для цього використовують спеціальну програму - XCheck.

Про це йдеться в розслідуванні видання Wall Street Journal, яке базується на внутрішніх документах компанії.

Кому Facebook дозволяє більше?

До "білого списку" Facebook входять знаменитості – ведучі, політики, вчені, блогери. Тобто усі персони, які мають велику авдиторію та вплив на неї. При чому йдеться як про користувачів безпосередньо Facebook, так і Instagram, який належить компанії Цукерберга.

Серед них відомий бразильський футболіст Неймар да Сілва, колишній очільник США – Дональд Трамп і його син - Трамп-молодший, сенаторка Елізабет Воррен, активістка Кендіс Оуенс, модель Санная Неш та інші. Також до VIP-персон  Facebook належить і сам засновник компанії - Марк Цукерберг.

Facebook дозволяє VIP-користувачам порушувати правила

Варто зазначити, що програма XCheck працювала задовго до того, як Дональду Трампу закрили доступ до платформ Facebook через звинувачення у підбурюванні заворушень біля Капітолія США у січні цього року.

Минулого року програмою XCheck були захищені 5,8 мільйонів користувачів. У той час, як усі інші – понад 3 мільярди людей, дотримувалися відповідних правил.

Що публікують члени "білого списку" Facebook?

Знаменитості, які входять до таємного списку, неодноразово порушували правила платформи і публікували заборонений контент.

Так Неймар да Сілва у 2019-му році на своїй сторінці опублікував фото голої жінки, яка звинувачувала його у зґвалтуванні. Допис було видалено через день. Проте за час, поки світлини висіли на сторінці футболіста, їх побачили мільйони підписників зірки.

Неймар публікував заборонені інтимні фото

Зазначимо, що процедура Facebook передбачає видалення невідповідного контенту - непогоджених інтимних зображень, і всього акаунту.

Нагадаємо, що Facebook і Ray-Ban анонсували перші "розумні" окуляри.

Читайте також, що Facebook видалив пост посла України про Путіна.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом