Топ-5 психологічних трилерів, які змусять нерви натягнутися при перегляді
Топ-5 психологічних трилерів, які змусять нерви натягнутися при перегляді

Топ-5 психологічних трилерів, які змусять нерви натягнутися при перегляді

Портал AllMovie склав список фільмів, які за сюжетом здатні змусити людину нервувати і відчувати напругу в повітрі. Кращі психологічно трилери всіх часів - які вони?

Про це пише кінематографічний сайт AllMovie.

Перша трійка лідерів

Очолює рейтинг фільм, знятий за книгою письменника Томаса Харріса в 1991 році - "Мовчання ягнят". Головну роль виконала Джоді Фостер, а Ентоні Хопкінс, хоч мав 16 хвилин хронометражу, примудрився стати втіленням самого жахливого маніяка всіх часів. За сюжетом агент ФБР Кларисса Старлінг намагається розслідувати вбивства, вчинені Ганнібалом Лектером, але маніяк тікає з в'язниці, що змушує молоду жінку тремтіти від страху.

Топ-5 психологічних трилерів: фільм "Мовчання ягнят"

На другому місці - "Розмова". Старий фільм 1974 року від культового режисера Френсіса Форда Копполи. Розповідає про людину, яка влізла не в свою справу, прослуховуючи особисті розмови. Головну роль виконав Джин Хекмен. Третє місце у фільму "Таємнича річка" 2003 року випуску від Клінта Іствуда. Триллер оповідає, як кілька шкільних друзів виросли і життя змусило їх розслідувати вбивство дочки одного з членів компанії.

Ще два трилера, які заслуговують на перегляд

На четвертій сходинці розташувався фільм про братів-близнюків "Пов'язані на смерть" 1988 року. Одного разу брати, що працюють гінекологами, закохуються в пацієнтку, після чого починається низка конфліктів. Головну роль виконав Джеремі Айронс, від якої спочатку відмовився Роберт Де Ніро.

Топ-5 психологічних трилерів: фільм "Пов'язані на смерть"

П'ятірку кращих психологічних трилерів замикає "Виправдана жорстокість" від канадського режисера Девіда Кроненберга. За сюжетом американець Том Столл стає загальновизнаним героєм, але життя не дозволило йому користуватися несподіваним успіхом. На його шляху встануть люди з таємним минулим і будуть вставляти палиці в колеса.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що розшук маніяка: жорстокий і непередбачуваний вбивця з шизофренією бродить Україною.

Також ми писали, що названі кращі функції Viber, про які ви не знали.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом