19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Назвали найбільш комфортне для життя місто в Україні
Назвали найбільш комфортне для життя місто в Україні

Назвали найбільш комфортне для життя місто в Україні

Найкомфортнішим для життя серед великих міст, на думку українців, є Вінниця. Друге місце розділили відразу п'ять претендентів.

Про це йдеться в результатах щорічного всеукраїнського муніципального опитування, яке проводилося з 12 травня по 3 червня 2021-го року.

Критерії оцінювання

Опитування проводили фахівці Міжнародного республіканського інституту в Україні разом із соціологічною групою "Рейтинг" у 24 містах України: обласних центрах, які підконтрольні українському уряду, а також Маріуполі (Донецька область) і Сєвєродонецьку (Луганська область).

Жителі міст оцінювали комфортність життя по 22 критеріям. Серед них надання комунальних послуг та місцеве самоврядування.

Вінниця - найкомфортніше місто для життя

Містяни висловлювали своє ставлення до якості послуг громадського транспорту та транспортної інфраструктури, закладів культури, громадських парків і скверів, збору сміття.

Також українці поставили оцінки діяльності місцевого уряду і правоохоронців, якості медичних послуг та економічної ситуації.

Рейтинг міст

На першому місці за комфортністю з оцінкою 3,6 опинився обласний центр Вінниця. Відразу п'ять міст зайняли з другого по шосте місце з однаковою кількістю балів - 3,3. Це Луцьк, Івано-Франківськ, Чернігів, Хмельницький і Маріуполь. Далі в рейтингу Харків і Тернопіль, які набрали по 3,2 бала.

Вінниця - найкомфортніше місто для життя

З 9 по 11 місця в рейтингу комфортності зайняли Черкаси, Львів та Кропивницький (3,1). Відразу 4 міста набрали по три бали - Сєвєродонецьк, Ужгород, Одеса і Житомир, який розташувався на 15 місці.

Всі інші міста набрали менше трьох балів і посіли останні місця в рейтингу комфортності життя в містах України:

16. Рівне - 2,9,

17. Суми - 2,9,

18. Київ - 2,9,

19. Дніпро - 2,9,

20. Запоріжжя - 2,9,

21. Полтава - 2,9,

22. Миколаїв - 2,8,

23. Чернівці - 2,8,

24. Херсон - 2,7.

Нагадаємо, що McDonald's відкриє філії в чотирьох містах України.

Читайте також, що Київ потрапив до рейтингу найдорожчих міст світу.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом