19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Данило Болдирєв переміг росіянина і змусив Москву слухати гімн України
Данило Болдирєв переміг росіянина і змусив Москву слухати гімн України

Данило Болдирєв переміг росіянина і змусив Москву слухати гімн України

17 вересня на Чемпіонаті світу зі спортивного скелелазіння, який проходить в Москві, золото серед чоловіків виборов українець Данило Болдирєв в дисципліні "швидкість".

Подробиці розповів Спортивний комітет України у соціальній мережі Instagram.

Друга перемога на Чемпіонаті світу

Данило Болдирєв завоював другу золоту медаль, перша покорилася українському спортсмену на попередньому чемпіонаті в 2014 році в тій же дисципліні. Також в минулому році на чемпіонаті Європи, який теж пройшов в Москві, українець відвоював перемогу в росіянина і поляка. На церемонії нагородження навіть заграв Гімн України, що стало несподіванкою для багатьох спортсменів, в тому числі - українських.

Данило Болдирєв завоював золото на Чемпіонаті світу зі скелелазіння в Москві

На поточному Чемпіонаті світу Данило на 2 секунди був швидшим іспанця Еріка Ноя Кардона, і прийшов на фініш з результатом 5,73 секунди. Третє місце завоював американський спортсмен Ноа Братші. З таким потужним показником українець може претендувати на участь в Олімпійських іграх-2024 в Парижі, оскільки спортивне скелелазіння буде представлено як окремий вид спорту.

Українська команда в Москві

Після кваліфікаційного раунду, який відбувся 16 вересня, у фінал вийшли лише два українські спортсмени з дванадцяти, які приїхали на Чемпіонат. Серед жінок Україну представляла Єлизавета Лаврикова, яка, на жаль, не змогла завоювати жодної медалі. Всього на змагання приїхало 302 спортсмена з 41 країни, тому перемога коштує дуже дорого.

Українець став володарем другої золотої медалі на ЧС

Данило Болдирєв є найтитулованішим українцем за представленою дисципліною. Крім трьох золотих медалей, в його скарбничці безліч нагород і перемог на національних і міжнародних змаганнях. Хоча потрапити в фінал на ЧС-2021 йому далося нелегко, оскільки в кваліфікації спортсмен зміг обійти суперника-італійця Джанлуку Дзодду всього на 0,004 с.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що журналістка звинуватила українських футболістів в домаганнях: "Хапають за груди і сідниці".

Також ми писали, що Андрій Шевченко замінить Мірча Луческу на позиції Тернера ФК "Динамо" Київ.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны