19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У школах почалася хвиля цькування 11-річних дітей, батьки б'ють на сполох
У школах почалася хвиля цькування 11-річних дітей, батьки б'ють на сполох

У школах почалася хвиля цькування 11-річних дітей, батьки б'ють на сполох

У Франції чиновники сфери освіти виступили із засудженням цькування в інтернеті по відношенню до дітей 2010 року народження.

Популярність тренду під хештегом #Anti2010 зросла завдяки відеороликам в TikTok, які переглянули мільйони користувачів, частина з яких заохочує формування так званої "поліції анти-2010", як повідомляє BBC.

Реакція представників французького Міносвіти на хвилю булінгу

На думку міністра освіти Франції Жана-Мішеля Бланке, кампанія кіберпереслідування - "абсолютно ідіотська і суперечить нашим цінностям".

Жан-Мішель Бланке

Ситуацією особливо стурбовані батьки 11-річних дітей, які тільки перейшли в середню школу і стали жертвами цькування, яка, до слова, вийшла за межі мережі в реальність.

На сторінці Twitter Міністерства освіти з'явилася заява від представників відомства про те, що цькування і кіберзагрози неприпустимі ні в школах, ні в суспільстві.

Що відомо про причини цієї хвилі булінгу?

Про точне походження цієї кампанії булінгу проти 11-річних не повідомляється, проте кілька припущень все ж є.

У Франції прокотилося хвиля булінгу

Так, тренд міг стати наслідком популярної відеогри Fortnite, в якій нібито молодші геймери не дотримувалися неписаного кодексу поведінки, за що серед старших гравців з'явився термін, що позначає молодших, - "Fortkids".

Посиленню буллінг також посприяла пісня Pop it Mania, в якій молода виконавиця Pink Lily озвучує фразу: "Ми - королеви 2010 року". Кліп з піснею на YouTube отримав 400 тисяч відміток "не подобається", а для деяких старших дітей вона стала приводом для образ дітей, що народилися в 2010 році.

Батьки школярів об'єдналися і звернулися із закликом до уряду, щоб його представники розробили нову політику захисту дітей в соцмережах, заявивши, що "неприпустимо, щоб діти стали жертвами закликів до ненависті".

Нагадаємо, що "онлайну не буде": школи, де вчителі не прищеплюються, закриють.

Читайте також, як працюватимуть школи та вузи з 20 вересня.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом