Відомий велогонщик загинув під колесами вантажівки на Чемпіонаті світу в Бельгії
Відомий велогонщик загинув під колесами вантажівки на Чемпіонаті світу в Бельгії

Відомий велогонщик загинув під колесами вантажівки на Чемпіонаті світу в Бельгії

18 вересня трагічно обірвалося життя відомого колишнього велогонщика команди Tinkoff Кріса Анкера Серенсена, який потрапив під колеса автомобіля в бельгійському місті Зебрюгге.

Про інцидент повідомляє офіційний сайт Міжнародного союзу велосипедистів (UCI).

Приїхав коментувати Чемпіонат світу

За інформацією першоджерела, Кріс Анкер Серенсен, який закінчив професійну кар'єру велогонщика в 2018 році, прибув до Бельгії на Чемпіонат світу з шосейних гонок. Після завершення спортивної діяльності він став журналістом-експертом і працював на датському телеканалі TV2 Sport.

У Зебрюгге велогонщика відправили висвітлювати шосейний ЧС як експерта в дисципліні, але 18 вересня, вирішивши покататися на велосипеді по вулицях міста, 37-річного чоловіка збила вантажівка. Від отриманих травм, несумісних з життям, він помер, якраз перед початком Чемпіонату.

Кріс Анкер Серенсен, колишній велогонщик, загинув перед Чемпіонатом світу

Директор телеканалу TV 2 Sport Фредерік Лаус опублікував пост з новиною і співчуттям раптової втрати: "З величезною скорботою повідомляю, що наш колега Кріс Анкер Серенсен пішов з життя. Як ви знаєте, він знаходився в Бельгії, щоб висвітлювати чемпіонат світу. Сьогодні він виїхав на велосипеді і був збитий автомобілем, а потім помер від отриманих травм. Глибоко співчуваємо родині Кріса Анкера Серенсена, всі наші думки з ними".

Спортивна кар'єра велогонщика

Кар'єра Кріса Анкера Серенсена була дуже успішною. Почавши займатися велоспортом в 2005 році, він до завершення професійної діяльності встиг взяти участь в 12 Гранд-турах, виграти п'ять головних нагород на змаганнях, стати чемпіоном Данії в груповій гонці, і навіть здобути перемогу в знаменитому етапі Джиро д'Італія.

Кріса Анкера Серенсена знають як відомого велогонщика

Виступав за такі команди як SC, Saxo Bank і Tinkoff-Saxo. Залишивши великий спорт, не полишив область повністю, а зайнявся коментуванням на каналі TV2 SPORT.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в Іспанії зірвалася зі скелі і загинула кастинг-директор "Мамахохотала".

Також ми писали, що "Гонщик" на інвалідному візку вже не в перший раз ледь не спровокував ДТП в Києві.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом