СБУ запускає інформаційну кампанію про свою «гарячу лінію» на випадок загрози національній безпеці
СБУ запускає інформаційну кампанію про свою «гарячу лінію» на випадок загрози національній безпеці

СБУ запускає інформаційну кампанію про свою «гарячу лінію» на випадок загрози національній безпеці

Служба безпеки України (СБУ) у партнерстві з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» анонсували тримісячну інформаційну кампанію про свою гарячу лінію – 0-800-501-482. 

На неї слід телефонувати у випадку, коли ви знаєте про щось, що може загрожувати національній безпеці України. Про це йдеться на сайті СБУ.  

Отримана інформація ретельно перевіриться і є виключно конфіденційною. Головною метою «є боротьба з сепаратизмом, вербуванням громадян України з боку іноземних спецслужб, а також протидія поширенню фейків, дезінформації та пропаганди країни-агресора».

Протягом трьох місяців кампанія відбуватиметься у зоні проведення ООС та у областях, які СБУ вважає інтересом для іноземних спецслужб: Сумська, Чернігівська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська, Миколаївська, Запорізька та Херсонська області.

«Кампанія є частиною системної роботи СБУ, яка ведеться від початку російського воєнного вторгнення на територію України. СБУ бореться з сепаратизмом і спробами порушити суверенітет України не лише на Донбасі, а й у мирних регіонах. Наша мета – блокувати ворожу пропаганду та діяльність російських агентів із розпалювання міжнаціональної ворожнечі, створення штучних конфліктів і вербування місцевих громадян», – заявив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Це перший спільний проєкт Центру стратегічних комунікацій та Служби безпеки України, а фінансується проєкт урядом США у межах співробітництва зі СБУ.

Нагадаємо, що Служба безпеки України 16 вересня заблокувала в Харківській області діяльність ботоферми з 50 тисячами фейкових акаунтів, яка створювала «альтернативну реальність» в соцмережах та поширювала замовні матеріали з Росії.

Фото: скриншот відео СБУ

Теги по теме
СБУ Новости Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом