6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Пермському університеті студент влаштував стрілянину: є жертви і постраждалі
У Пермському університеті студент влаштував стрілянину: є жертви і постраждалі

У Пермському університеті студент влаштував стрілянину: є жертви і постраждалі

20 вересня до одного з корпусів Пермського державного університету прийшов невідомий молодий чоловік з вогнепальною зброєю і відкрив вогонь по учнях.

Про жертви і хід розслідування повідомляє Слідчий комітет РФ.

Стрілець попередив про напад

Вранці понеділка 18-річний Тимур Бекмансуров, студент зазначеного навчального закладу, відкрив стрілянину в стінах вузу по присутніх тоді учнях. Він зайшов до приміщення і без розбору почав цілитися в студентів. Дізнавшись про небезпеку, молодь в жаху стала залишати будівлю університету. Деякі сховалися в аудиторіях, сподіваючись на швидкий приїзд рятувальників і боячись виходити з закритих кімнат прямо до зловмисника.

У мережі також є відео, як студенти вистрибували з вікон університету, намагаючись втекти від стрільця. Багато хто отримав легкі травми через падіння, але вони не зрівняються з тими пораненнями, які завдав Тимур Бекмансуров. За інформацією Слідчого комітету, у нього була вогнепальна зброя, а не пневматична.

В результаті стрілянини постраждало кілька десятків студентів, поки повідомляється про вісім жертв. Точна кількість постраждалих від нападу уточнюється правоохоронними органами. Всі були госпіталізовані для надання медичної допомоги.

Піймання пермського стрілка

По інформації Міністерства внутрішніх справ РФ співробітниками поліції була здійснена спроба затримати хлопця. Під час операції він спробував чинити опір, тому оперативникам довелося знешкодити зловмисника. За даними телеграм-каналу Baza, Тимур Бекмансуров при затриманні був поранений, від отриманих травм помер.

Стрілянину в Пермському університеті влаштував 18-річний Тимур Бекмансуров

За фактом стрілянини порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 105 КК ("Вбивство"). На місці події працюють криміналісти, які надають допомогу в розслідуванні. Уже відомо, що перед нападом на особистій сторінці в соціальній мережі "ВКонтакте" Тимур опублікував попередження і виклав план нападу на університет. Зараз його сторінка заблокована адміністрацією сайту.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в Іспанії зірвалася зі скелі і загинула кастинг-директор "Мамахохотала".

Також ми писали, що в школах почалася хвиля цькування 11-річних дітей, батьки б'ють на сполох.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом