Жінкам пощастило: пенсіонерки отримуватимуть надбавки до виплат
Жінкам пощастило: пенсіонерки отримуватимуть надбавки до виплат

Жінкам пощастило: пенсіонерки отримуватимуть надбавки до виплат

Українки при виході на пенсію в 60 років отримуватимуть надбавки до пенсійних виплат.

Про це заявила міністр соцполітики Марина Лазебна, передає "Пенсійний кур'єр" в Facebook.

Норма почне діяти наступного року. Пенсіонеркам нараховуватимуть доплати в розмірі 9%.

Розраховують, що такі надбавки дозволять зберегти співвідношення в розмірах пенсій українок з однаковим страховим стажем і заробітком в 2022 році. Адже наступний рік буде перехідним перед завершенням підвищення пенсійного віку жінок в Україні.

Пенсії піднімуть

Глава Міністерства соцполітики розповіла, що під час розгляду проекту держбюджету на 2022-й рік Уряд встановив пріоритетом підвищення пенсійних виплат для українців старшого віку. Також було внесено громадян віком від 70 до 75 років до ініційованої президентом програми збільшення виплат цим громадянам.

Марина Лазебна

Згідно з постановою, з жовтня наступного року 1,7 мільйона українських пенсіонерів 70-75 років будуть отримають до 300 гривень щомісячних доплат. Також для пенсіонерів від 70 років, які мають тривалий стаж роботи, мінімальна пенсія з жовтня зросте до 3 000 гривень. Йдеться про 35-річний стаж для чоловіків і 30 років стажу для жінок.

Для українців з меншим стажем пенсія буде встановлюватися пропорційно наявному страховому стажу. При наявності 25 років стажу у чоловіків і 20 – у жінок мінімальна пенсія становитиме не менше 2 500 гривень.

Українським пенсіонерам нараховуватимуть доплати до пенсій

Таким чином з прийняттям відповідної постанови доплати до пенсії щомісяця отримуватимуть понад 4 мільйони українських пенсіонерів віком від 70 років.

Варто зазначити, що з 2020-го щомісяця додаткові виплати нараховують пенсіонерам старше 80 років – 500 гривень. З 1 жовтня нинішнього року додаткові 400 гривень до пенсії почнуть виплачувати пенсіонерам у віці 75-80 років.

Нагадаємо, що українцям піднімуть пенсії, але не всім.

Читайте також про те, що у Мінсоцполітики повідомили, що чекає пенсіонерів.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.


Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны