Гендиректорка YouTube про бан відео Навального: Ми повинні враховувати багато аспектів та місцеві закони
Гендиректорка YouTube про бан відео Навального: Ми повинні враховувати багато аспектів та місцеві закони

Гендиректорка YouTube про бан відео Навального: Ми повинні враховувати багато аспектів та місцеві закони

Автори:
MediaSapiens
Воджицкі також каже, що в YouTube вважають свободу слова «ключовою цінністю».

Генеральна директорка YouTube Сьюзан Воджицкі сказала Bloomberg, що відео команди політика Олексія Навального з рекомендаціями «Розумного голосування» на вимогу російського уряду заблокували, бо відеоплатформі доводиться враховувати багато аспектів, зокрема — місцеві закони. Про це пише «Радіо Свобода». 

«Гадаю, ми дійсно хочемо забезпечити те, що ми працюємо і надаємо послуги аудиторії настільки, наскільки це можливо. І якщо настане момент, коли виникне проблема з урядом, ми завжди зробимо все можливе, щоб розв’язати цю проблему», – розповіла Воджицкі.

Вона зазначила, що YouTube вважає свободу слова «ключовою цінністю». «Але коли я працюю з урядами, ми повинні враховувати багато аспектів, чи то місцеві закони, чи те, що відбувається на місцях. Тому завжди буде багато аспектів», — уточнила ендиректорка YouTube.

«Розумне голосування» – це технологія протестного голосування. Головна мета – позбавити керівну партію якомога більшої кількості голосів шляхом голосування за кого завгодно, тільки не за кандидатів від «Єдиної Росії».

Тобто, у цій логіці доцільніше голосувати за комуніста, ніж за «єдроса». Один нюанс – пропонований кандидат має мати реальні шанси перемогти, набравши певну кількість голосів. Список пропонує імена кандидаів/ок, які можуть перемогти і не є з партії «Єдина Росія».

Напередодні виборів стало відомо, що сервіс Google Docs заблокував два гугл-доки команди Олексія Навального з рекомендаціями «Розумного голосування» для користувачів з Росії; YouTube забанив на території РФ ролик «Кто победит единороссов? Публикуем рекомендации Умного голосования» та відео, в якому запропоновані «Розумним голосуванням» (РГ) кандидати показуються слайдами. Заблокував чат-бота РГ також і Telegram, посилаючись на «дні тиші».

Нагадаємо, що 16 вересня російські мобільні оператори на кілька годин блокували сервіс Google Docs. Про це повідомив пізно ввечері 15 вересня проєкт з моніторингу російської системи інтернет-блокувань GlobalCheck.

Також на цих виборах спостерігачі фіксують порушення, хоча зіштовхуються при цьому з тиском з боку силовиків та чиновників. Спостерігачі розповіли, що на дільницях вмикають гучну іноземну музику. Вони вважають, що це робиться для того, аби фейсбук банив трансляції за порушення авторських прав.

Раніше компанії Google та Apple видалили зі своїх магазинів застосунків Google Play і App Store пов'язаний із російським опозиціонером додаток «Навальний». Американські ЗМІ написали потім, що Google отримала від Росії сигнал, що співробітників компанії чекатимуть репресії, якщо IT-гігант не виконає вимог Роскомнагляду. 

Фото: Українська правда

Теги по теме
Россия Алексей Навальный
Источник материала
Поделиться сюжетом