У Державній службі статистики розповіли про зменшення обсягу споживання харчових продуктів основної групи.
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗа даними Держстату, українці скоротили обсяги споживання основних продуктів харчування у 2020 році.
Порівняно з 2019 роком, середньорічне споживання хліба і хлібобулочних виробів скоротилося несуттєво. На душу населення - на 1%, склавши 96,6 кг. Також, українці стали їсти менше картоплі на 1,25% (134 кг/рік), яєць на 1,42% (278 кг/рік), риби на 0,8% (12,4 кг/рік) і овочів - на 0,4% (164 кг/рік).
Як повідомляють в "Хвиля", найбільше падіння споживання спостерігається в секторі фруктів і ягід – на 3,75% (до 56,5 кг/рік) і цукру – на 3,47% (до 27,8 кг/рік).
Втім, є продукти, які жителі України стали споживати більше – м'ясо на 0,37% (до 53,8 кг/рік), молока і молочних продуктів – на 0,7% (до 201,9 кг/рік), масла – на 2,5% (12,3 кг/рік).
Раніше ми писали про те, що в Держстаті порахували, на що "голодні" українці найбільше витратили грошей: 40% - їжа, а 1% - освіта
Нагадаємо, Сахара в Україні: чи зникнуть родючі чорноземи і яку загрозу несе нам глобальне потепління
Як повідомляв Знай.uа, свинина - 140 грн, а картопля по 9 грн: українцям показали нові ціни на найважливіші продукти. За оцінками експертів, деякі продукти все таки стали дешевшими.
Також портал Знай.uа писав, що українцям розповіли лайфхак, як заощадити на комуналці: "Вистачає на зимовий період"