Міхеїл Саакашвілі летить до Грузії, де на нього чекає в'язниця
Міхеїл Саакашвілі летить до Грузії, де на нього чекає в'язниця

Міхеїл Саакашвілі летить до Грузії, де на нього чекає в'язниця

Михайло Саакашвілі, колишній президент Грузії, якого заочно засудили на тюремне ув'язнення, планує прилетіти в рідну країну, щоб підтримати громадян на місцевих виборах.

Про це політик заявив у відеозверненні на сторінці в Facebook.

Куплений квиток в Тбілісі

Екс-президент заявив, що, як і обіцяв раніше (у червні), відвідає Грузію, коли почнуться вибори мерів міст і в органи місцевого самоврядування. Ця подія призначена на 2 жовтня, а якщо вірити скріншоту авіаквитка, який Саакашвілі прикріпив в коментарях до відео, виліт з Києва призначений на 19:20.

Михайло Саакашвілі оголосив про політ до Грузії

Разом з собою на батьківщину політик вирішив взяти маму Гіулі Аласанію, з якою в Міжнародний аеропорт Тбілісі прилетить о 23:45 2 жовтня. За словами Михайла, він не планує брати участь у виборах або якось отримати посаду, його особистих амбіцій у рішенні повернутися до Грузії немає.   

"Вирішується питання порятунку Грузії, вирішується питання виживання, і я взяв квиток на вечір 2 жовтня, щоб бути з вами в Тбілісі і захищати вашу волю. Я збираюся боротися за те, щоб у наших дітей було майбутнє",- сказав колишній керівник країни у відео.

На політика чекає в'язниця

Тим не менш, рідні землі не чекають Саакашвілі з розпростертими обіймами. Після виборів президента в 2013 році, коли Михайло програв цю гонку, проти нього порушили ряд кримінальних справ, що змусило чоловіка покинути Грузію. Він заочно засуджений на тюремні терміни і позбавлений громадянства, тому повернення обіцяє чималі проблеми.

Квиток на літак з Києва до Тбілісі

Прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі у вересні заявив, що якщо нога Саакашвілі ступить на землю Грузії, то "ніщо не зможе перешкодити посадити його у в'язницю". Михайло, у свою чергу, просить підтримки військових ЗС Грузії, щоб здійснити план підтримки своєї партії "Єдиний національний рух".

Ранее портал MY.UA сообщал, что президент Франції Еммануель Макрон повторив долю Віктора Януковича

Также мы писали, что до німецького парламенту вперше в історії увійдуть відразу дві трансгендерні жінки.

Чтобы не пропустить самые интересные новости - читайте нас в Telegram и Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом