Президент Німеччини назвав фейком інформацію про скасування безвізу для України
Президент Німеччини назвав фейком інформацію про скасування безвізу для України

Президент Німеччини назвав фейком інформацію про скасування безвізу для України

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр зробив заяву щодо безвізового режиму між Україною та ЄС 
фото: АР

Штайнмаєр запевнив, що українцям нема чого хвилюватися

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр спростував чутки про те, що Україна та інші країни можуть втратити безвізовий режим з Євросоюзом. Він назвав новину фейком.

«Я прочитав це повідомлення з таким же подивом, як і ви, коли сьогодні приземлився тут (у Кишеневі, - ред.). Я отримав інформацію в Берліні та Федеральному міністерстві внутрішніх справ і дізнався, що це неправда. Це просто фейкова новина», – заявив президент Німеччини.

Нагадаємо, за інформацією низки ЗМІ, окремі держави ЄС порушили питання можливості скасування безвізового режиму з країнами Західних Балкан, а також з Україною, Грузією і Молдовою, через серію зловживань з боку громадян цих держав.

Згідно з документом, Німеччина, Франція та Італія останнім часом все більше розчаровані через, як вони кажуть, зловживання безвізом. У документі згадується про зростання «правопорушень, пов’язаних з несанкціонованим проживанням» з боку громадян Албанії, Молдови, України та Сербії. Очікується, що держави-члени начебто обговорять це питання 13 жовтня.

В українському МЗС заявили, що Київ не отримував офіційних сигналів з боку Євросоюзу про скасування безвізового режиму. Причин для прийняття такого рішення немає.

Також у серпні президент Зеленський обговорив з президентом Євроради підготовку до саміту Україна – ЄС. 23-й саміт Україна – ЄС відбудеться 12 жовтня цього року в Києві.

Источник материала
loader
loader