6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Гривня вже давно повинна коштувати не 26, і не 27, а всі 30 і більше, - Стрельніков
Гривня вже давно повинна коштувати не 26, і не 27, а всі 30 і більше, - Стрельніков

Гривня вже давно повинна коштувати не 26, і не 27, а всі 30 і більше, - Стрельніков

Голова ВГО "Фінансова грамота України" Михайло Стрельніков в ефірі програми “My.ua” з Катериною Павловою розповів, чому курс долара в Україні складно спрогнозувати.

"Курс гривні у нас точно так само непередбачуваний, як і ціни. Насправді гривня, якщо брати по економіці, по науці, то гривня вже давно повинна коштувати вже 26, і не 27, а всі 30 і більше. Але справа в тому, що у нас курс валюти міцно тримає Національний банк, і виходить як в тому анекдоті, "На голові лисої дівчинки як бантик тримається — як прибили, так і тримається". Ось, те ж саме стосується курсу валюти. Він абсолютно нічим, з економічних, я маю на увазі, показників, не регулюється", - сказав Михайло Стрельніков.

Він зазначив, що регулюється, яким повинен бути курс гривні, а Національний банк викуповує зайву гривню з ринку, або вкидає її.

"Тобто, вони грають цим курсом, але ці ігри, знову-таки, вони не мають ніякого відношення до реальної економіки. Курс долара, він же впливає на розвиток імпорту, експорту країни. Це якщо він реальний курс долара. А оскільки у нас прибитий цвяхом до стінки, то завтра ось захоче Національний банк зробити 35 — зробить, запросто. Чи захоче Національний банк зробити 24 — теж ніяких проблем, може зробити. У нас немає реального сектора економіки, і немає реального курсу долара", - додав Стрельніков.

За його словами, на курс долара не впливає ні рекордний врожай, ні закриття держборгів.

Як повідомляв My.ua, монети номіналом в 25 копійок можна продати за 10 тисяч.

Окрім цього, My.ua повідомляв, що астролог розповіла, як Україні не станцювати на граблях в жовтні.

Источник материала
Поделиться сюжетом