У німців стоїть питання чисто економічне, - Атаманюк про Північний потік-2
У німців стоїть питання чисто економічне, - Атаманюк про Північний потік-2

У німців стоїть питання чисто економічне, - Атаманюк про Північний потік-2

Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів про сприйняття Північного потоку-2 в Україні та в усьому світі. За його словами, якщо для України це проблема, то для інших це чисто економіка.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

«Прозвучало про те, що Україна розглядає питання Північного потоку, як загрозу нашій безпеці, в тому числі і повномасштабного вторгнення, але так повинні розглядати це питання ще хтось крім нас», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, якщо Україна сприймає Північний потік-2 як загрозу, то для всіх інших це просто економіка. Як зазначив економіст, завдання Німеччини – забрати наш транзит і почати заробляти.

«У німців стоїть питання чисто економічне: підняти свою суб'єктність в енергетиці, більше заробляти, створювати робочі місця і забезпечити свою промисловість, яка розвивається, енергоресурсами», - підкреслив Атаманюк.

На думку Атаманюка, ми намагаємося звернути увагу на цю тему, але ніхто нас в цьому не підтримує. За словами експерта, нам обіцяють інвестиції в мільярд на альтернативні джерела видобутку енергоресурсів.

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк розповів, що Естонія, маючи в 30 разів менше населення, має ВВП на душу населення в 6 разів більше, ніж у нас.

Також Знай.ua публікував слова Атаманюка: Ніщо не об'єднує так, як гроші і спільний бізнес.

Источник материала
Поделиться сюжетом