"Форпост буде створений протягом місяця", - Лукашенко об'єднав армії Білорусі та Росії
"Форпост буде створений протягом місяця", - Лукашенко об'єднав армії Білорусі та Росії

"Форпост буде створений протягом місяця", - Лукашенко об'єднав армії Білорусі та Росії

Олександр Лукашенко лякає власний народ інформацією про те, що через можливий напад західних країн було створено збройне угруповання спільно з Росією.

Про це політик розповів в інтерв'ю журналісту CNN.

Створена єдина фактична армія

Самопризначений президент Білорусі Олександр Лукашенко публічно оголосив про те, що в західному напрямку була організована спільна з російськими військами збройна армія, основу якої складають бійці Білорусі.

Це було зроблено для захисту кордонів від нападу західних країн, якою політик лякає своїх громадян. Він запевняє, що існує загроза від держав, що входять до НАТО. Білорусь межує з трьома з них – Литвою, Латвією і Польщею. Також він не впевнений в Україні, тому почав зміцнювати позиції на кордоні.

Щоб захистити народ, Лукашенко прийняв допомогу Володимира Путіна, який великодушно надав країні частину своєї армії. Таким чином, в Білорусі зараз створено угруповання, готове до наступу на ворога. Коли і на якого - Лукашенко не уточнив. Але сказав, що розгорнути війська не складе труднощів, на це піде не більше одного місяця.

Альянс з Росією вигідний для Білорусі

Подібний зв'язок з Росією допоможе Білорусі створити "союз двох суверенних держав, який буде міцніший будь-якого унітарного утворення". Звучить, немов Російська Федерація зможе в будь-який момент проковтнути меншу країну, хоча таку ймовірність Лукашенко категорично відкидає.

Володимир Путін і Олександр Лукашенко оголосили про створення збройного угруповання

"Це вигадка колективного Заходу", - запевняє глава держави, називаючи територію рідної країни "форпостом для Росії". Як би там не було, озброєна армія стане на захист Білорусі, а Україна отримає ще один головний біль, адже виявиться оточеною російськими військовими не тільки з боку Придністров'я і РФ.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що екс-президента визнали винним у корупції і засудили до позбавлення волі.

Також ми писали, що у Білорусі ліквідували "терориста" , який виявився співробітником відомої IT-компанії.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом