Правоохоронці затримали Саакашвілі в Грузії
Правоохоронці затримали Саакашвілі в Грузії

Правоохоронці затримали Саакашвілі в Грузії

Міхеїла Саакашвілі затримали у Грузії. Він полетів туди на місцеві вибори - хотів проголосувати, підтримати свою партію. І навіть взяти участь у марші на Тбілісі. І це попри те, що уряд країни неоднаразово його попереджав - тільки-но він перетне кордон, його одразу затримають.

Зрештою, так і сталося. Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі скликав на брифінг - повідомив про затримання Саакашвілі і заявив, що весь маршрут пересування колишнього президента контролювали спецслужби. Тому все зробили на найвищому рівні. Далі - пряма мова Гарібашвілі.

Іраклій Гарібашвілі, прем'єр-міністр Грузії:

Процес затримання був під повним контролем. Відомства вжили відповідних заходів, діяли скоординовано. Обрали такий час і місце, щоб для його арешту були мінімальні перешкоди.

У Грузії Саакашвілі загрожує тюрма. Адже його визнали винним за двома справами і заочно засудили до трьох і шести років ув'язнення. Також експрезиденту висунули звинувачення у справі щодо розтрати бюджетних коштів та розгону акції протесту. Однак попри це Міхеіл Саакашвілі широко анонсував своє повернення на батьківщину і навіть викладав у Фейсбуці квитки.

Я нагадаю, останні роки Саакашвілі жив в Україні. Він має українське громадянство. Свого часу був губернатором Одеської області, радником президента. Зараз очолює виконавчий комітет реформ при Президенті України.

Теги по теме
Грузия Власть арест
Источник материала
Поделиться сюжетом