Міхеїл Саакашвілі повернувся до Грузії через 8 років еміграції, йому загрожує в'язниця
Міхеїл Саакашвілі повернувся до Грузії через 8 років еміграції, йому загрожує в'язниця

Міхеїл Саакашвілі повернувся до Грузії через 8 років еміграції, йому загрожує в'язниця

Вранці 1 жовтня інформаційно простір сколихнула новина від Михайла Саакашвілі. Він опублікував повідомлення про свій приїзд до Грузії, рідну країну, де не був вже 8 років.

Про це колишній президент написав на Facebook.

Інформацію не підтвердила влада країни

Згідно з повідомленням Саакашвілі, він прилетів до Грузії вранці 1 жовтня. Але журналістам на питання влади, чи правда це, не відповідають ствердно. У Міністерстві внутрішніх справ кажуть, що не знають, де зараз знаходиться Саакашвілі, навіть якщо він прибув до Грузії.

Повідомлення від Саакашвілі, що він прибув до Грузії

Ще одне нестикування в тому, що раніше Михайло публікував в соціальній мережі скріншот квитка, який купив для себе і матері, але час прильоту в документі значився як вечір 2 жовтня. Оскільки в наявних даних багато протиріч, залишається невідомим, чи правда на рідні землі ступила нога колишнього президента.

Обманний маневр і перевірка реакції?

Нагадаємо, що в Грузії Саакашвілі перебуває в розшуку, його навіть заочно отримав отримав тюремний термін. Влада попереджала політика, що якщо той надумає приїхати, його відразу схоплять співробітники МВС. На такі погрози Михайло відповідав лаконічно і стримано: "Закликати кого-небудь не повертатися в його країну, м'яко кажучи, аморально".

Михайла Саакашвілі в Грузії не чекають

Можливо, чоловік кинув обманний гачок, щоб подивитися на реакцію влади і поліції. Якби правоохоронці кинулися на пошуки і упіймання колишнього керівника країни, ймовірно, він відмовився б прилітати рейсом наступного дня. Але це не є підтвердженою інформацією.

Саакашвілі хотів відвідати Грузію після того, як пройде голосування на місцевих виборах, щоб підтримати своїх наступників і послідовників.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що колишній друг Путіна розкрив таємницю про президента РФ: "Хотів виїхати з Росії в Іспанію".

Також ми писали, що "це була операція СБУ": хто керує Instagram батька президента Олександра Зеленського.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом