Міхеїла Саакашвілі звинуватили у плануванні вбивств опозиціонерів
Міхеїла Саакашвілі звинуватили у плануванні вбивств опозиціонерів

Міхеїла Саакашвілі звинуватили у плануванні вбивств опозиціонерів

Міхеїл Саакашвілі, якого затримали після приїзду до Грузії, планував на мітингу в свою підтримку влаштувати провокацію, в результаті якої б загинули кілька його опозиціонерів.

Таку версію озвучив прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі в інтерв'ю TV Medi.

Саакашвілі планував власне затримання

За твердженням Іраклія Гарібашвілі, 3 жовтня колишній президент Грузії хотів організувати мітинг приблизно 10 тисяч своїх прихильників у Тбілісі. Нібито, каже прем'єр-міністр, "для протесту сфальсифікованих владою місцевих виборів", які відбулися напередодні. Далі в планах політика було несподівано з'явитися в натовпі і створити провокацію, яка призвела б до бійок.

Коли призвідника затримала б поліція, величезний натовп прийшов би в сильне обурення, і в плутанині присутніх опозиціонерів планувалося ліквідувати. Все це кинуло б тінь на чинну владу Грузії, в результаті народ вимагатиме відставки. Таким чином, партія Саакашвілі прийме повноваження керувати країною, а колишньому президенту не доведеться відбувати покарання у в'язниці.

Таку версію висловив прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі, але доказів планів не пред'явив.

Зараз Саакашвілі перебуває під ув'язненням

Як сказав прем'єр-міністр Грузії, тим, що вдалося практично відразу затримати прибулого Саакашвілі і посадити під ув'язнення, влада змогла запобігти практично державному перевороту. Чоловік зробив висновок, що в Україну політик зможе повернутися тільки після того, як відсидить призначені заочно судом 6 років.

Міхеїла Саакашвілі затримали в Грузії після його повернення в країну

Нагадаємо, раніше Міхеїл Саакашвілі попереджав, що збирається повернутися на батьківщину 2 жовтня, коли будуть проходити місцеві вибори, але ступив на грузинську землю напередодні. Його затримали, як і було обіцяно владою Грузії. Саакашвілі вважає себе незаконно ув'язненим, він вимагає звільнення, допомоги України, а також оголосив голодування.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Ми разом": депутат Ліза Ясько зізналася у відносинах з одруженим Саакашвілі.

Також ми писали, що Міхеїл Саакашвілі повернувся до Грузії через 8 років еміграції, йому загрожує в'язниця.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом