В Україні з'явилася невідома схема шахрайства: використовують "Нову Пошту"
В Україні з'явилася невідома схема шахрайства: використовують "Нову Пошту"

В Україні з'явилася невідома схема шахрайства: використовують "Нову Пошту"

В Україні почала діяти нова шахрайська схема. Зловмисники представляються співробітниками компанії "Фішка" і продають товари втридорога, а після відправляють їх "Новою поштою".

Про це йдеться в матеріалі видання "OBOZREVATEL".

Компанії продають товари зі 100-відсотковою націнкою

Сьогодні в Україні працює безліч компаній, які заробляють продажем товарів, часто побутової техніки, з націнкою від 100%. В основному такі магазини працюють без каталогу продукції, а через дзвінки і СМС.

Для залучення покупців часто користуються однією з двох схем – пропонують великі бонуси або приз за покупку. Загальна риса подібних організацій - ціна товару нижче ринкової.

Представилися співробітниками "Фішки"

Операторка однієї з таких організацій зателефонувала киянці і представилася співробітницею програми лояльності "Фішка". Дівчина запропонувала придбати блендер за 1100 гривень. Ціна вказана вже нібито з пристойною знижкою - в 600 гривень за рахунок бонусів. У магазині вказаний блендер можна придбати вполовину дешевше.

Шахраї представляються співробітниками бонусної програми "Фішка"

Українка розповідає, що їй зателефонували з номера 044-369-36-06. Робот запропонував скористатися бонусними 600 грн прямо зараз. Для цього треба було натиснути "1". Якщо покласти трубку, бонуси згорять. Киянка натиснула на одиницю. Після цього їй передзвонив оператор.

За словами заступниці директора Асоціації "ЕМА" Олесі Данильченко, такі продавці намагаються вивести людей на емоції – залякування (втратити великі бонуси) або величезна вигода. Таку схему можна було б вважати недобросовісним маркетингом, адже продавець встановлює ціну, яку хоче, якщо знаходить покупця. Однак шахраї представляються співробітниками "Фішки".

У компанії "Фішка" вже відреагували на інцидент. У повідомленні на гарячій лінії програми заявили, що їхні співробітники не обдзвонюють клієнтів і не просять скористатися бонусами. Також попередили, що не можна передавати нікому свої персональні дані.

У компанії "Фішка" заявили, що їхні співробітники не обдзвонюють клієнтів з проханням витратити бонуси

Як працюють шахраї?

Шахраї купують базу даних з телефонами українців. Там може виявитися номер будь-якого. Після в онлайн-магазинах купують товар, який далі й продаватимуть.

Найняті оператори обдзвонюють потенційних клієнтів, представляються співробітниками компанії "Фішка" і пропонують просто зараз скористатися бонусами.

Шахраї стверджують, що гроші можна отримати за покупки у великих торгових мережах, заправках і подібне. В результаті довірливі громадяни купують товар з націнкою 100%. Товар одержувачу відправляють "Новою Поштою" з післяплатою.

Нагадаємо, що шахраї створюють порно з користувачами Instagram, вимагаючи гроші.

Читайте також, як шахраї крадуть гроші з карт клієнтів "Приватбанку".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом