Погода в жовтні: синоптики попередили про заморозки і перший сніг
Погода в жовтні: синоптики попередили про заморозки і перший сніг

Погода в жовтні: синоптики попередили про заморозки і перший сніг

Хоча погода 5 жовтня переважно по всій Україні очікується тепла і без опадів, наступні дні стануть для суспільства випробуванням. Синоптики розповіли, чого чекати, і дали прогноз на місяць.

Подробиці пише Obozrevatel.

Зливи та снігопади

Українці звикли, що осінь рясна на дощі і поступове похолодання. Більшість народних синоптиків це і прогнозують. Вважається, що з кожним днем температура буде опускатися, ночі – ставати холодніше і з заморозками, а вдень стовпчик термометра не підніметься вище 10-12 градусів.

Погода в жовтні: коли чекати дощів?

Рясні зливи почнуться після 20 числа, але лише на кілька днів. Далі до кінця жовтня дощів не передбачається. Чого не можна сказати про сніг. Заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко прогнозує снігові опади в другій половині місяця, вони почнуться в Карпатах, пізніше просунутися далі на схід країни і центр.

Листопад зустріне сильними заморозками

Відносно теплий жовтень з нічними морозами поступово перейде в сніговий листопад. Температура повітря впаде, і вдень стане так само холодно, як у жовтневі ночі. Слід запастися рукавичками і шапками, адже снігу намете на кілька сантиметрів. Але він протримається на землі недовго.  

У жовтні синоптики прогнозують нічні та ранкові заморозки

Вже наприкінці поточного місяця очікують зіткнення двох атмосферних фронтів.  Значить, погода часто буде змінюватися, похмуре небо стане звичайним явищем. Хоча практично всі синоптики впевнені, що погода восени буде дуже близькою до кліматичної норми. Значить, зима теж порадує і снігом, і морозами, і свіжістю.

Раніше портал MY.UA повідомляв, які товари не можна повертати в магазин: оновлений список.

Також ми писали, що під Києвом знайшли дуже отруйного павука-сонечко: чим загрожує його укус.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом