Колишня співробітниця Facebook видала темну сторону соцмережі: "Послаблює демократію"
Колишня співробітниця Facebook видала темну сторону соцмережі: "Послаблює демократію"

Колишня співробітниця Facebook видала темну сторону соцмережі: "Послаблює демократію"

Колишня менеджерка з продуктів Facebook Френсіс Хоген, яка перетворилася на запеклого ворога компанії, заявила, що соцмережа шкодить дітям, послаблює демократтию та сіє розбрат.

Про це повідомляє ВВС.

Свою провокативну заяву щодо Facebook, а також розроблених ним сайтів і додатків, Френсіс Хоген зробила під час виступу в Сенаті США. Її заява співпала із найтривалішим збоєм в роботі сервісів компанії.

Під час виступу на Капітолійському пагорбі Френсіс Хоген розкритикувала роботу засновника Facebook Марка Цукерберга. За її словами, влада мільярдера в компанії безмежна і лише він може притягнути себе до відповідальності.

Френсіс Хоген

Марк Цукерберг відповів

Марк Цукерберг дуже швидко відреагував на звинувачення Френсіс Хоген. Він зазначив, шо експрацівниця Facebook подає "неправдиву картинку".

У своєму дописі Цукерберг написав, що компанія піклується про благополуччя своїх користувачів:

"Основою цих звинувачень лежить ідея про те, що ми віддаємо пріоритет прибуткам, а не безпеці та добробуту. Це просто неправда", - Зазначає Марк Цукерберг.

Марк Цукерберг. Фото - ЕРА

Він нагадав, що Facebook докладає багато зусиль, щоб боротися зі шкідливим контентом на своїх платформах. Також Цукерберг додав, що багато речей, які говорить Френсіс Хоген, насправді не мають сенсу.

Instagram шкодить психіці

Френсіс Хоген розповіла CBS News, що передала деякі з внутрішніх документів Facebook ЗМІ.

На основі цих документів було проведено розслідування WSJ. У його висновку йдеться, що Instagram може шкодити психологічному здоров'ю дівчат. Про це Френсіс Хоген говорила й у Сенаті США.

За її словами, керівництво знає, як зробити Facebook та Instagram більш безпечними для користувачів. Але воно не хоче цього робити, бо ставить "свої астрономічні прибутки вище людей".

Нагадаємо, що Марк Цукерберг назвав причину наймасштабнішого збою Facebook та Instagram.

Читайте також, що Цукерберг дозволяє елітним користувачам порушувати правила.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны