Одеса увійшла до трійки українських міст із найбруднішим повітрям
Одеса увійшла до трійки українських міст із найбруднішим повітрям

Одеса увійшла до трійки українських міст із найбруднішим повітрям

Повітря забруднюють викиди від машин.

Одеса і Одеська область посідає третє місце у всеукраїнському рейтингу міст з найбільш забрудненим повітрям. Гірше тільки в Маріуполі і селі Кам'янському Дніпропетровської області.

 Про це повідомляє Vgorode з посиланням на засідання колегії Одеської обласної державної адміністрації.

Так, Одеська область увійшла до трійки лідерів з індексом 13,6. По Україні цей індекс становить 7,7.

Як зазначив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький, це пов'язано з транспортним навантаженням і збільшенням потоку. Викиди від автотранспорту становлять 68% від загальної кількості забруднюючих речовин. Тільки вантажних автомобілів через Одесу за рік проходить 400 тисяч.

Також за останній рік кількість викидів небезпечних речовин в атмосферне повітря через підприємства збільшилася на 10 тисяч тонн.

Причина збільшення потоку автомобілів в тому, що Одеса і прилеглі селища привабливі для туристів, які часто їдуть сюди саме на машинах. Тому і найбільша частина викидів потрапляє в повітря в період від травня до вересня. Низькоякісне паливо також псує екологію.

Вирішувати проблему хочуть за допомогою сучасних технологій найближчим часом. Яких саме - поки невідомо.

Раніше стало відомо, що у Дніпрі неподалік ресторану "Поплавок" серед річки утворився острів.

Доктор біологічних наук Григорій Шматков пояснив, що утворення острова є ознакою екологічної небезпеки. До таких змін призвели люди та їхня безвідповідальність, оскільки поряд з новим острівцем – стоки міської дощової каналізації - це стимулює поширення рослин, які закріплюються на дні й доростають аж до самої поверхні. На утворення таких островів впливають каналізаційні викиди, які містять глину. 

Як вимірюють якість повітря і де в Україні найгірша ситуація

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны