Майже 3 тисяч лісових сіянців висадили у Берегометському лісництві
Майже 3 тисяч лісових сіянців висадили у Берегометському лісництві

Майже 3 тисяч лісових сіянців висадили у Берегометському лісництві

 Цей чудовий осінній день надовго запам’ятається восьмикласникам Берегометського ЗЗСО №4 , адже вони разом зі старшими колегами- працівниками Берегометського лісництва ДП «Берегометське ЛМГ» взяли активну участь у Всеукраїнській акції Держлісагентства «Створюємо ліси разом» в рамках програми Президента «Зелена країна».

- Яка краса навколо, - звернув увагу школярів директор Руслан Максимчук.- Чарівниця – осінь позолотила наші ліси і діброви, але ж які вони чудові у цьому вбранні. І всю цю красу створили своїми руками ваші діди та батьки, які колись так само дружно висаджували маленькі сіянці та доглядали за ними. І ось які красені виросли. Колись і ви, через роки, прийдете сюди і, можливо, віднайдете кожен своє посаджене власними руками деревце. А сьогодні всі ми дружно маємо попрацювати, щоб озеленити ось цю місцевість.

- Всі ми любимо відпочивати на лоні природи та не повинні забувати, що її треба берегти і примножувати,- сказав головний лісничий Василь Швейко.- Дана акція якраз і організовується з метою комунікації представників лісової галузі з суспільством, підвищення іміджу професії лісівника, покращення екологічної ситуації в країні та виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи. Також він пояснив важливість завдання, з яким мають справитися лісівники, а це - поставлене Президентом Зеленським завдання - посадити мільярд дерев.

- Тому запитую у вас, школярі, чи готові ви нам допомогти, на що вони відповіли ствердно «так». - Ви, діти, вже неодноразово брали участь у таких заходах і сьогодні при такій чудовій погоді будете садити дерева. Успіхів вам у цьому та гарних результатів своєї роботи.

Досвідчені лісівники та інженер лісового відділу Сергій Шкільнюк показали учням як правильно садити дерева, проінструктували їх та наголосили на необхідності дотримання усіх карантинних правил. А ділянку для посадки вибрали неспроста, адже тут колись були сінокоси та біополяна. Це у кварталі 15, виділ 8, площею 1,7 га. Тут учасники акції і проводили введення недостаючих головних лісоутворюючих порід ялиці білої та ялини європейської. Всього було висаджено біля 3 тисяч штук лісових сіянців.

Поряд з учнями старанно трудились і лісничий Юрій Гавриляк, його помічник Григорій Одочук, майстри Василь Одочук, Іван Колотило,Олександр Акришора,Анатолій Думенко, Іван Кермач, лісокультурниця Емілія Борчук, технік – бухгалтер Іванна Чорней, водії Віктор Мотовилець та Василь Одочук.

- Мені дуже подобається така робота, - каже Христина Олексюк, бо мій татусь працює тут майстром. – Ви навіть не уявляте, скільки цікавого розповідає він про ліс та його мешканців. Я так хотіла поскоріш взяти участь у садінні нового лісу і ось моя мрія здійснилася.

Чи здійсниться мрія юної школярки стати у майбутньому лісівничкою ще не відомо, але те, що вона, як і її однокласники, цінуватимуть нелегку працю лісівників та берегтимуть природу, ми впевнені остаточно.

Рівними рядочками простелились ялинки і ялички та потягнулись до сонця. Волога земля щедро прийняла їх у свої обійми, а ласкаве сонечко зігріло своїм теплом. Тож віриться , що на даній ділянці поряд з природним поновленням гордо красуватимуться і ці деревця, посаджені тендітними дитячими руками.

Принагідно нагадуємо, що дана акція триватиме до 30 листопада, отож чекаємо усіх охочих і надалі брати участь у посадці. Посадковим матеріалом забезпечимо, потрібні лише ваше бажання та гарний настрій.

Теги по теме
Черновицкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом