У Татарстані розбився літак з парашутистами: загинуло 16 осіб
У Татарстані розбився літак з парашутистами: загинуло 16 осіб

У Татарстані розбився літак з парашутистами: загинуло 16 осіб

Вранці 10 жовтня в рятувальні служби Росії надійшло повідомлення про катастрофу легкомоторного літака L-410 в Татарстані. На борту перебувало 22 людини, вижили тільки шестеро.

Подробиці розповідає "ТАСС".

Падіння послідувало відразу після вильоту

Відомо, що літак вилетів з аеродрому місцевого аероклубу в місті Мензелінськ. Але не встиг пролетіти і кількох кілометрів, як зазнав аварії. Загоряння не сталося, але L-410 впав носом, через що ця частина повністю зруйнована, крила і фюзеляж теж постраждали. Задня частина залишилася цілою.

На борту перебувало 22 людини (2 пілоти і 20 парашутистів). За словами начальника парашутної служби Мензелінського аероклубу Сергія Філатова, співробітники аероклубу були досвідченими пілотами, на них ніколи не було нарікань. Як і на L-410, що служив в експлуатації з 1987 року.

Ведеться розслідування катастрофи

В результаті аварії загинуло 16 осіб, решта перебувають у лікарні, їх стан кваліфікується як важкий. Особисто за наданням медичної допомоги постраждалим стежитиме міністр охорони здоров'я Росії Михайло Мурашко. Також до місця події попрямував президент Татарстану - Рустам Мінніханов.

Рятувальна операція вже завершена (працювало 47 осіб і 15 одиниць техніки), але військова прокуратура Казанського гарнізону і Центральне міжрегіональне слідче управління проведуть ретельне розслідування.

У Татарстані розбився літак з парашутистами, загинуло 16 осіб

Є кілька версій аварії. Перша - перевищення числа пасажирів (модель літака може прийняти максимум 19 людей). Але не відмітаються версії несправності літаючого транспортного засобу і помилки екіпажу.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в Афганістані смертник влаштував теракт у мечеті, загинули десятки людей.

Також ми писали, що пасажир поїзда почав перестрілку прямо у вагоні, його знайшли мертвим: з'явилося відео.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом