У Франції затримали пілота, який хотів протаранити літаком собор Нотр-Дам
У Франції затримали пілота, який хотів протаранити літаком собор Нотр-Дам

У Франції затримали пілота, який хотів протаранити літаком собор Нотр-Дам

Пілота підозрюють у намірі протаранити літаком собор Нотр-Дам / фото REUTERS

Поліція Парижа затримала колишнього пілота пасажирських авіакомпаній Air Liberté, Air Tahiti (Франція) та Royal Fly (ОАЕ), який нібито планував на літаку протаранити будівлю собору Нотр-Дам у французькій столиці.

Як повідомляють видання Le Parisien і Le Figaro, чоловік був заарештований ще в четвер, 7 жовтня неподалік від церкви Сен-Сюльпіс.

Про наміри пілота поліцейським стало відомо від його знайомого, який розповів про задум пілота прикордонникам муніципалітету Андай. "Ви побачите, що найближчими днями літак вріжеться в Нотр-Дам", - сказав підозрюваний знайомому, який звернувся до прикордоників.

Зазначається, що затриманий, якому близько п'ятдесяти років, володіє невеликим чотиримісним літаком Cessna і періодично літаж на ньому. За словами викривача, підозрюваний "психологічно нестійкий", "хворий" і що у нього "проблеми з алкоголем та грошима".

Зазначається, що під час обшуку в його помешканні не було виявлено жодних планів нападу. Поліція Парижа найближчим часом має намір провести психіатричну експертизу колишнього пілота цивільної авіації, після чого його, можливо, помістять у психіатричну лікарню.

Автор: Олександр Топчій

Теги по теме
Франция Париж
Источник материала
Поделиться сюжетом