14 жовтня День захисників та захисниць України: програма заходів у Тернополі та Львові
14 жовтня День захисників та захисниць України: програма заходів у Тернополі та Львові

14 жовтня День захисників та захисниць України: програма заходів у Тернополі та Львові

У четвер, 14 жовтня, в Україні відзначатимуть державне свято - День захисників і захисниць України, а також День українського козацтва і річницю створення УПА.

Крім того, на цю дату припадає православне свято Покрови Пресвятої Богородиці. Про те, які пам'ятні заходи відбудуться з нагоди Дня захисників та захисниць України у Тернополі та Львові, повідомили Ternopilcity і Zahid.espreso.

Заходи у Тернополі 14 жовтня

Цього дня у Тернополі святкові заходи стартують о 9:30 - з молебню та покладання квітів до могил полеглих воїнів АТО та ООС на Микулинецькому цвинтарі. Після цього, об 11 годині ранку на Театральній площі розпочнеться торжество зі святковим концертом до 79-ї річниці створення УПА та Дня захисників і захисниць України.

14 жовтня у Тернополі святкові заходи стартують о 9:30

З 13 години зі святковим концертом на цій же локації виступить Тернопільський муніципальний духовий оркестр "Оркестр волі", а вже о 13:30 відбудеться презентація книги "Репресоване дитинство" Марії Мацук в Українському домі.

Що стосується вечірніх заходів, то вони стартують з 16:00 - зі святкового музичного марафону "Пам'ятайте" на Театральній площі. Через годину, на 17:00, заплановано проведення квесту "Скарби Героїв України", акції пам'яті "нехай горять свічки пам'яті загиблих героїв у наших серцях" у парку імені Тараса Шевченка.

На завершення святкування, о 20:00, з концертом виступить український рок-гурт "Kozak System", також на Театральній площі.

Заходи у Львові 14 жовтня

У Львові святкування розпочнеться з 9:00 на Личаківському цвинтарі, з вшанування пам'яті борців за незалежність України.

У Львові святкування 14 жовтня розпочнеться з 9:00

Після цього в гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбудеться молебень за українських захисників. Початок - о 10: 30.

Об 11:30 ліцеїстами Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут на території установи буде виголошена урочиста клятва.

З 13:00 жителі Львівської області зможуть взяти участь у заході поряд з меморіалом Героїв Небесної Сотні.

Крім того, цього дня о 14:00 також пройде щорічна зустріч побратимів - ветеранів АТО/ООС на території дворика Львівської облдержадміністрації.

Нагадаємо, коли магнітні бурі в жовтні: українців чекає 5 ударів стихії, названі дати.

Також ми писали, що до Дня захисника та захисниць України Нацкорпус провів військово-патріотичний фестиваль.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

    Источник материала
    Автор статьи
    Екатерина Танчик
    Редактор новостей
    Поделиться сюжетом