Чим небезпечний для дітей новий популярний серіал "Гра в кальмара"
Чим небезпечний для дітей новий популярний серіал "Гра в кальмара"

Чим небезпечний для дітей новий популярний серіал "Гра в кальмара"

Соціум розділився: фанати серіалу "Гра в кальмара" люто чекають продовження, а батьки скаржаться, що проект згубно впливає на дітей, пропагуючи насильство і жорстокість на шкоду моралі, етиці і співчуттю.

Про це пише "Освітория", посилаючись на коментарі дитячого психолога Олени Шамрай.

Теми, який доносить серіал

За сюжетом, 456 осіб прийняли запрошення взяти участь у грі на виживання. Переможець отримає шалені гроші, а практично всі люди погодилися на подібне страшне змагання, щоб розплатитися з боргами, змінити своє фінансове благополуччя, оплатити дороге лікування, забезпечити сім'ю і т. п.

Серіал "Гра в кальмара"пропагує не насильство і жорстокість, а їх протилежність

Але творці впровадили підтекст, який між жорстокістю і стражданнями можуть вловити тільки дорослі. Для дітей і підлітків на екрані лише постійні бійки, вбивства, кров і жага грошей. Не дивно, що батьки і педагоги шкіл звертають увагу, як підлітки переносять сюжет серіалу в реальність.

Як уберегти дитину від впливу?

Діти починають з малого: відтворюють ігри, де теж є вибулі, але замість вбивства полеглого - б'ють палицею, штовхають. Це перший дзвіночок до того, що незабаром можуть з'явитися справжні наслідувачі, готові заради екстремальних відчуттів на різні звірства.

Діти грають в ігри їх серіалу "Гра в кальмара" і відтворюють сюжет

Саме таку причину називає пані Олена: діти не знають, що таке рефлексія, не можуть вловити тонкий підтекст, тому захоплюються поверхневою темою – насильством. Щоб уберегти дитину від такого впливу, психолог рекомендує ретельніше стежити за контентом, який споживається, і не забувати, що "школярам потрібні не заборони, а цифрова компетентність, вміння орієнтуватися на безпеку".

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Madame X": режисер з України зняв документальний фільм про Мадонну.

Також ми писали, що "Екстаз і агонія": Меган Фокс і Machine Gun Kelly розповіли про темну сторону своїх відносин.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом