Юрій Атаманюк заявив, що до англійського права найбільше довіри на міжнародній арені
Юрій Атаманюк заявив, що до англійського права найбільше довіри на міжнародній арені

Юрій Атаманюк заявив, що до англійського права найбільше довіри на міжнародній арені

Про це він розповів у своєму блозі.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

«Це вид міжнародних компаній, як і компаній, які зареєстровані в зонах пільгового оподаткування. Такі зони пільгової і офшорної юрисдикції є в США в штаті Делавер, Гамбурзі в Німеччині, але родоначальник всіх офшорів – це Великобританія», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, всі найпопулярніші країни, в яких тримають офшорні рахунки, найчастіше є колишніми колоніями Великобританії: Панама, Сейшели і так далі.

«Усі основні популярні юрисдикції – це колишні колонії Великобританії. І вони ними успішно користуються. Для чого користуються? Користуються, перш за все, якщо ми говоримо з точки зору легальності, то для зручності зовнішньоекономічної міжнародної діяльності, тому що ці компанії підкоряються англійському праву, до якого більше довіри на міжнародній арені», - підкреслив Атаманюк.

На думку економіста, весь великий металургійний, зерновий і інвестиційний бізнес прив'язаний якимось чином до компаній, які йдуть підпадають англійське право.

«Всі банки України, крім маленьких приватних, зареєстровані в країнах, які підпадають під англійське право. Я питав банкірів власників: «А чому?». Вони відповідали: «Ми завжди будуємо банк так, щоб його можна було продати і капіталізуватися, а продати банк не з англійською юрисдикцією на сьогоднішній день неможливо», - сказав Атаманюк.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк заявив, що ЄС і РФ давно планували будувати газопровід в обхід України.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк розповів, як нами керують піарники.

Источник материала
Поделиться сюжетом