На Хмельниччині підприємця засудили до двох років умовно за напад на кореспондентку NewsOne
На Хмельниччині підприємця засудили до двох років умовно за напад на кореспондентку NewsOne

На Хмельниччині підприємця засудили до двох років умовно за напад на кореспондентку NewsOne

Інцидент відбувся 24 березня 2020 року.

У Хмельницькій області підприємця засудили до умовного терміну за напад на кореспондентку на той час каналу NewsOne Тетяну Сивоконь, повідомляє «Судовий репортер».

Подія трапилась 24 березня 2020 року. Тетяна Сивоконь та оператор робили сюжет про торгівлю масками і медпрепаратами в одному з магазинів міста Красилів. Кореспондентка взяла з прилавку упаковку із медичними масками, представилась продавцю журналістом телеканалу та запитала про продаж і походження масок. Чоловік відповів, що маски не продаються, хоча на них був цінник магазину.

Тоді кореспондентка почала дзвонити на лінію «102». Продавець підбіг до неї, схопив за руку та вирвав маски. У потерпілої був крововилив на руці і розтягнення зв’язок міжфалангових суглобів.

У суді підприємець свою вину визнав частково: не заперечував, що, забираючи маски, міг заподіяти потерпілій тілесні ушкодження, але заявляв, що нібито не був упевнений, що перед ним представниця телеканалу.

Старокостянтинівський суд Хмельницької області суд визнав чоловіка винним у заподіянні легких тілесних ушкоджень та призначив 2 роки позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з іспитовим строком 1 рік. Також суд призначив стягнути з обвинуваченого 20 тис. грн моральної компенсації. Оскільки 10 тис. грн він раніше виплатив самостійно, то має сплатити тільки ще 10 тис.

Зазначимо, що 2 лютого 2021 року РНБО схвалила рішення про запровадження санкцій проти власника NewsOne, «112 Україна» та ZiK. Відтоді канали заблоковані і мовлять лише в інтернеті під спільною назвою «Перший незалежний».

Нагадаємо, у Херсоні суд внаслідок затягування справи звільнив від відповідальності нападницю на головну редакторку місцевого видання «Кавун.City».

Фото: sudreporter.org

Теги по теме
нападение
Источник материала
Поделиться сюжетом