Міністр оборони США під час візиту в Україну підтвердить, що двері НАТО відчинені – Пентагон
Міністр оборони США під час візиту в Україну підтвердить, що двері НАТО відчинені – Пентагон

Міністр оборони США під час візиту в Україну підтвердить, що двері НАТО відчинені – Пентагон

Міністр оборони США Ллойд Остін під час візиту до України, який має відбутися вже наступного тижня, планує підтвердити, що двері НАТО для Києва відчинені.

Як поінформували в прес-службі Пентагону, під час своєї робочої поїздки до Європи Остін відвідає Грузію, Україну та Румунію, де зустрінеться з першими особами.

Зокрема, в Україні Остін зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським і міністром оборони Андрієм Тараном. Очільник Пентагону планує запевнити в непохитній підтримці суверенітету і територіальної цілісності України з боку Вашингтона.

– Остін наголосить і в Грузії, і в Україні, що двері в НАТО відчинені, і закличе ці країни запровадити зміни, необхідні для того, щоб вони могли претендувати на членство в оборонному Альянсі, – наголошується в повідомленні

У Пентагоні нагадали, що як у Грузії, так і в України є території, незаконно окуповані Росією. Так, російські війська вторглися в Грузію в 2008 році і окупували Південну Осетію та Абхазію.

Війна ж на українському Донбасі триває з 2014 року, і за цей час російські війська вбили близько 14 тис. українців. Крім того, Росія також незаконно захопила Крим.

Відтак, Ллойд Остін під час своїх візитів запевнить союзників і партнерів у прихильності США їхньому суверенітету перед обличчям російської агресії.

– Ми зміцнюємо суверенітет країн, які знаходяться на передовій російської агресії, – запевнили в Пентагоні.

Однією з тем переговорів під час візиту Остіна до України, Грузії та Румунії буде посилення безпеки на Чорному морі та зміцнення співробітництва між трьома країнами.

Також планується зустріч із військовослужбовцями США, які працюють з грузинськими, українськими та румунськими військовими.

Очільник Пентагону також візьме участь у засіданні міністрів оборони країн-членів НАТО в Брюсселі.

Станом на зараз Ллойд Остін уже вилетів із робочою поїздкою до Європи.

Варто зазначити, що перша офіційна зустріч Володимира Зеленського із головою Пентагону відбулася наприкінці серпня, під час візиту президента України до Вашингтона. Тоді Остін поінформував, що США вирішили виділити додаткову допомогу Україні в обсязі $60 млн, включно із закупівлею протитанкових ракетних комплексів Джавелін.

 

Теги по теме
НАТО Пентагон
Источник материала
Поделиться сюжетом