Дефіцит чіпів: один з автовиробників зупинив конвеєр
Дефіцит чіпів: один з автовиробників зупинив конвеєр

Дефіцит чіпів: один з автовиробників зупинив конвеєр

Чеський автомобільний сектор цього року зробить на 250 000 автомобілів менше через брак чіпів.

Чеські автовиробники випустять цього року на чверть мільйона автомобілів менше, ніж очікувалося, через глобальний дефіцит чіпів, а автомобільний сектор втратить 9,14 мільярда доларів, повідомила Асоціація автомобілебудування AutoSAP.

За даними AutoSAP, виробництво легкових автомобілів у вересні поточного року вже скоротилося на 53,1% - до 56 157 автомобілів.

В Асоціації зазначили, що вплив дефіциту чіпів перевищить вплив паніки навколо короновірусу у минулому році. В AutoSAP закликали уряд Чехії активізувати програму допомоги, щоб компенсувати компаніям заробітну плату зайнятих працівників.

"Вже з серпня на виробництво істотно вплинули обмеження поставок чіпі, і статистика за вересень підтверджує негативну тенденцію", - зазначили в AutoSAP.

Найбільший виробник країни Skoda Auto заявив, що з наступного тижня, можливо, до кінця року, суттєво обмежить або припинить виробництво на своїх чеських заводах.

Автомобільний сектор є основою економіки Чехії. У ньому працює 180 000 працівників і галузь становить чверть промислового виробництва країни.

AutoSAP заявив, що 5,47 мільярда доларів виторгу будуть втрачені автовиробниками і ще 3,65 мільярда - постачальниками запчастин. Дохід у 9,12 мільярда доларів дорівнює приблизно 3,3% очікуваного номінального валового внутрішнього продукту країни в цьому році.

Источник материала
Поделиться сюжетом