Зеленський розповів, як проходить в Україні антикорупційна реформа
Зеленський розповів, як проходить в Україні антикорупційна реформа

Зеленський розповів, як проходить в Україні антикорупційна реформа

Президент України Володимир Зеленський у ексклюзивному інтерв’ю на телеканалі ICTV розповів, що є певні загальмування у антикорупційній реформі. Водночас він висловив сподівання, що у цьому році Україна таки отримає прокурора САП.

– Я вважаю, що вона йде (антикорупційна реформа. – Ред.). Є виклики, є загальмування деякі, але, тим не менш, сьогодні, при деяких змінах у керівництві Верховної Ради, ми пришвидшимо голосування другого читання закону про НАБУ. Це буде точно. Впевнений, що ми проголосуємо за цей закон наступного тижня, якщо депутати не підведуть. Вірю у них, це важливо, – зауважив глава держави.

Водночас Зеленський зізнався, що був здивований, що комісія з відбору нового керівника САП не може дійти до остаточного результату.

Читайте: Судова реформа та деолігархізація: про що Зеленський говорив з головою Венеціанської комісії

– Я був здивований, що комісія не може зібратися до остаточного результату, до остаточного етапу конкурсу. Ми трішки попрацювали. Я думаю, що найближчими навіть днями ця комісія збереться. І також у нас буде завершено конкурс у цьому році, і ми нарешті отримаємо прокурора САП, – додав президент.

Нещодавно посли G7 розкритикували перебіг судової реформи в Україні. Зокрема, вони висловили занепокоєння та розчарування через графік роботи конкурсу Ради суддів.

На думку дипломатів, запропонований Радою суддів графік не відображає важливості та невідкладності судової реформи.

Теги по теме
Владимир Зеленский НАБУ САП
Источник материала
Поделиться сюжетом