Керуючий справами УПЦ розповів у чому секрет довголіття
Керуючий справами УПЦ розповів у чому секрет довголіття

Керуючий справами УПЦ розповів у чому секрет довголіття

Як повідомляє Центр інформації УПЦ про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

«Багато чутно суперечок, чи існує рецепт довголіття. Пропонуються різні методики омолодження, очищення, зміцнення організму. Всі ці методи, можливо, і допомагають частково віддалити старість (більше психологічно), але аж ніяк не продовжують життя», - сказав митрополит Антоній.

Владика зазначив, життя дає Життєдавець, і тільки Їм позначені терміни для кожного. «Тому і шукати відповіді потрібно тільки в Його словах», - додав архієрей і розповів, в чому полягає секрет довголіття.

«П'ята заповідь, залишена Самим Господом, говорить: Шануй батька твого і матір твою, щоб довгі були твої дні на землі. Шанування батьків, старших повинно бути в принципі природним для людини. Але, на жаль, все більше і більше сучасне суспільство відхиляється від цієї заповіді.

Батьки доживають свій вік на самоті; про людей похилого віку не дбає ні держава, ні суспільство; молодь не навчена поважати працю і досвід старших, співчувати і допомагати їм; ті ветерани, що залишилися в живих - забуті і покинуті; викладачі перестали бути авторитетом в школах, вузах, в моді нині сумнівні блогери і тіктокери, саме вони стали носіями «знань і культури»», - вважає керуючий справами УПЦ.

Митрополит Антоній підкреслив, що без шанування батьків, старшого покоління людина не може розвинутися як особистість.

«Адже читання книг, наприклад, це теж в якійсь мірі шанування старших. Покоління талановитих людей діляться своїм досвідом на сторінках книг. І слухати їх словами без належної уваги і поваги просто немислимо. Як і немислимо справжнє шанування святих і перейняття їх духовного досвіду», - уклав владика.

Источник материала
Поделиться сюжетом