Від ускладнень після коронавірусу померла заслужена актриса України
Від ускладнень після коронавірусу померла заслужена актриса України

Від ускладнень після коронавірусу померла заслужена актриса України

У Тернополі від ускладнень коронавірусної інфекції (COVID-19) у віці 84 років померла заслужена актриса України, яка провела на сцені понад 50 років, Марія Гонта.

Про це розповів постановник Тернопільського академічного драматичного театру імені Тараса Шевченка В'ячеслав Жила, передає Zaxid.net.

Марія Гонта захворіла на коронавірус

Близькі артистки стверджують, що тернопільська актриса захворіла на COVID-19. Пані Гонта кілька тижнів боролася із тяжким недугом, проте померла від ускладнень.

Марія Гонта. Фото: Тернопільський драмтеатр

На офіційній сторінці Тернопільського драматичного театру, де виступала Гонта, опублікували допис, присвячений іменитій актрисі:

"Особливо глибинно актриса Марія Гонта розкривала у своїй творчості тему материнства. Неповторні материнські образи Марії Гонти у виставах "Суєта", "Хазяїн" І. Карпенка-Карого, "Маклена Граса" М. Куліша, "Лісова пісня" Лесі Українки… засвідчують про непересічний талант актриси", - йдеться в повідомленні.

Похорон Марії Гонти пройде у вівторок, 19 жовтня, у Тернополі в каплиці при при церкві Михаїла.

Марія Гонта на сцені. Фото: Тернопільський драмтеатр

Про Марію Гонту

Марія Гонта – заслужена актриса України. За свою майстерність вона була удостоєна премії імені Марії Заньковецької у 2004-му році, ордену "Честь і слава Тернопільщини II ступеня" та довічної Президентської стипендії.

Майбутня актриса народилася 17 грудня 1937  на Рівненщині. Освіту отримала в Дубнівському культурно-освітньому училищі. З 1962-го року виступала в Тернопільському обласному музично-драматичному театрі ім. Т. Шевченка, який зараз називається академічним. Цьому закладу Марія Гонта присвятила усе життя.

У 1979-му році отримала звання Заслуженої артистки УРСР, а у 2004-му році - заслуженої артистки України. За роки кар’єри Марія Гонта зіграла понад 100 ролей.

Нагадаємо, що актор Валерій Гаркалін помирає від коронавірусу.

Читайте також, що держсекретар США Колін Пауелл помер від ускладнень COVID-19, незважаючи на вакцинацію.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом