В Україні стартує опалювальний сезон: коли чекати тепла в Києві та регіонах
В Україні стартує опалювальний сезон: коли чекати тепла в Києві та регіонах

В Україні стартує опалювальний сезон: коли чекати тепла в Києві та регіонах

Перша половина осені в 2021 році була порівняно теплою, але холода невідступно йдуть, зовсім скоро стовпчики термометрів опустяться настільки низько, що прийде час опалювального сезону.

Подробиці пише УНІАН.

Тепло в Києві: чи є труднощі?

У 2021 році рішення про включення тепла приймає місцева влада на підставі температури повітря. Якщо протягом трьох днів термометр буде показувати менше 8 градусів, пора починати сезон опалення. У Києві батареї вже потепліли в школах, дитячих садках і лікарнях. Для житлових будинків газ у труби запустять 23 жовтня, адже саме з тієї пори прогнозується сильне падіння температури повітря.

У Києві та більшості регіонів України вже включили опалення

Мер Києва Віталій Кличко запевняє городян, що зробить все можливе, щоб ціна опалення всю зиму була прийнятна. З цією метою в кінці вересня між Кабінетом Міністрів, Нафтогазом і Конгресом місцевих і регіональних влад при президентові України був підписаний меморандум про взаєморозуміння, який встановлює єдину вартість газу і теплої води на опалювальний сезон 2021-2022 років.

Ситуація в регіонах

У більшості обласних центрів вже як тиждень або два опалюють дитячі садки, лікарні, школи та інші установи. У Чернігові, Чернівцях, Тернополі, Львові та Луцьку тепло отримало більшість житлових будинків, повний запуск все ще здійснюється. В інших містах дата варіюється і буде залежати від погодних умов.

Міста, які не встигли закупити газ на початку 2021 року, тепер платять в чотири рази більше

А ось в Івано-Франківську опалення досі немає. За словами мера Руслана Марцінківа, місто не підписало договір про купівлю газу на рівні 7-8 гривень за кубометр, як було на початку року, і тепер доводиться платити в чотири рази більше. А грошей у міському бюджеті немає (додатково 500 тисяч гривень). Коли в Івано-Франківську з'явитися тепло, поки невідомо.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що українці отримають величезні платіжки за опалення: кому пощастить заощадити половину суми.

Також ми писали, що в Україні різко піднімуть ціни на алкоголь: що подорожчає найбільше.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом