Журналісти намагались дізнатися, чи є в Раді невакциновані нардепи
Журналісти намагались дізнатися, чи є в Раді невакциновані нардепи

Журналісти намагались дізнатися, чи є в Раді невакциновані нардепи

Депутати, які не вакцинувалися – Секретні матеріали

Мандат проти коронавірусу. Зважаючи на посилення антикоронавірусних заходів для українців та обов'язкову вакцинацію деяких верств населення, журналісти перевірили, а що там у Верховній Раді.

Виявилось, дехто зі "слуг" досі невакцинований. Про це йдеться у сюжеті "Секретних матеріалів".

Журналісти навідались до Верховної Ради й з'ясували, чи перевіряють у нардепів наявність вакцинації чи негативного тесту. "На вході в "Дію" нікому не заглядають, до зали пускають всіх нардепів", - зазначають "Секретні матеріали".

"Є під куполом й так звані антивакси, які начитались нісенітниць й продовжують наражати на небезпеку себе й оточуючих. Наприклад, народний депутат від "Слуги народу" Юрій Камельчук. Він не раз заявляв, що не довіряє жодній вакцині й називав коронавірус вигадкою", - розповіли журналісти.

Джерела у президентській партії повідомили, що процедуру допуску до ВР депутатів у разі посилення карантинних обмежень ще допрацьовують. 

"Причина, мабуть, у тому, що якщо не пускати до парламенту невакцинованих, банально не буде більшості. І це - на сміх всьому світу  - заблокує роботу Ради", - припускають "Секретні матеріали".

Вакцинація народних депутатів

20 вересня заступниця голови ВР Олена Кондратюк запропонувала допускати до роботи у парламенті лише щеплених від COVID-19 депутатів. При цьому вона зазначила, що, можливо, необхідно ухвалити рішення щодо допуску до роботи в парламенті тільки вакцинованих осіб або осіб, які здали тест на антиген.

21 вересня Радуцький у коментарі УНІАН заявив, що в парламенті менш як 50% народних депутатів вакциновані. Він зазначив, що звертатиметься до голови ВР щодо необхідності запровадження тестування що два дні для депутатів, які не вакциновані.

За словами Радуцького, не йдеться про порушення законодавства, оскільки йдеться про необхідність виконання закону про інфекційну безпеку. За словами депутата, "в залі навіть після заклику першого віце-спікера 60% депутатів маски не надягають".

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Інфографіка УНІАН

Автор: Ольга Робейко

Теги по теме
Верховная Рада нардепи
Источник материала
Поделиться сюжетом