Колишнього прем'єра України Миколу Азарова нарешті заарештували
Колишнього прем'єра України Миколу Азарова нарешті заарештували

Колишнього прем'єра України Миколу Азарова нарешті заарештували

Колишнього прем'єр-міністра України Миколу Азарова в середу, 20 жовтня, заочно арештували за підозрою в державній зраді. Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому політику у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У чому підозрюють Азарова?

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що президент Росії Дмитро Медведєв нав'язав українському прем'єру Азарову зміст і умови угоди між країнами з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України перед тим, як її підписали 21 квітня 2010 року в Москві.

Зазначається, що Микола Азаров прекрасно розумів, чим закінчиться для України підписання цього документа. При цьому він свідомо "забезпечив візування та узгодження проєкту документа уповноваженими посадовими особами".

"Таким чином він сприяв реалізації інтересів РФ під час всіх стадій узгодження проекту Угоди та його імплементації", - йдеться в повідомленні Держбюро розслідувань.

Микола Азаров

Відомо, що ДБР отримало оригінали документів, які свідчать про свідомі дії Миколи Азарова проти суверенітету і територіальної цілісності України. Дії колишнього прем'єра, зазначається у відомстві, надалі призвели до окупації Криму.

Також у пресслужбі ДБР додали, що зазначені дії були попередньо обумовлені групою осіб з президентом Януковичем, а після здійснені.

Варто зазначити, що експрезиденту Віктору Януковичу, який оголошений у розшук, також повідомили про підозру у цій справі.

Чому заочний арешт?

У ДБР пояснюють, що заочний арешт Миколи Азарова дозволить в майбутньому звертатися із запитами про надання міжнародно-правової допомоги про його екстрадицію. Також з'явиться можливість ініціювати здійснення спеціального досудового розслідування.

Микола Азаров і Віктор Янукович

Нагадаємо, що в березні цього року колишньому прем'єру України Миколі Азарову оголосили про підозру в держзраді. Раніше в 2014-му році Азаров разом з сім'єю переїхали в Росію.

Нагадаємо, що Віктора Януковича нарешті заарештували.

Читайте також, що в Україну екстрадували велику "шишку" часів Януковича.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны