За крок від червоної зони: у Києві затвердять додаткові карантинні обмеження
За крок від червоної зони: у Києві затвердять додаткові карантинні обмеження

За крок від червоної зони: у Києві затвердять додаткові карантинні обмеження

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що столиця уже найближчим часом може потрапити до червоної зони карантину. Відтак, у п’ятницю, 22 жовтня, будуть затверджені додаткові карантинні обмеження.

Рішення про запровадження додаткових обмежень у столиці в умовах червоної зони має ухвалити міська Комісія з надзвичайних ситуацій.

– Днями Київ потрапить у червону зону карантину. Бо ситуація з розповсюдженням коронавірусу в столиці стрімко погіршується… Тому в п’ятницю відбудеться засідання Комісії з надзвичайних ситуацій міста, яка ухвалить рішення про запровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах червоної зони, в яку ми потрапимо днями, – наголосив Кличко під час відкриття засідання Київради.

Він нагадав, що за минулу добу в Києві підтвердили майже 1200 нових випадків захворювання на Covid-19 та 39 смертей. За словами Кличка, вік, тих, хто помер від ускладнень, становить від 29 років.

– Останніми днями до лікарень столиці госпіталізують по півтисячі хворих. І більшість із них – у важкому стані. Пацієнти, які потребують кисневої підтримки або штучної вентиляції легень. Ліжка в столичних лікарнях заповнюються. Уже понад 50% ліжок, які підготувало місто для лікування хворих на коронавірус, заповнені. А з киснем заповнені більш як 63%, – зазначив мер столиці.

Кличко дав доручення активізувати кампанію з вакцинації проти Covid-19 у Києві. Згідно з його даними, наразі 98% госпіталізованих до лікарень столиці пацієнтів не були щеплені. А 99% летальних випадків зафіксовані саме серед невакцинованих людей.

Источник материала
loader