Чому ціни на яйця продовжать рекордно зростати?
Чому ціни на яйця продовжать рекордно зростати?

Чому ціни на яйця продовжать рекордно зростати?

Курячі яйця - один з найпопулярніших продуктів в Україні, адже вони використовуються в приготуванні безлічі страв і випічки. За останній рік промислове виробництво яєць скоротилося практично на чверть, а ціна на цей продукт продовжує зростати.

Про це повідомляється на сторінці Українського клубу аграрного бізнесу у Facebook.

Яєць все менше

Згідно з даними Державного комітету статистики, в період з січня по вересень 2021-го року в Україні в промислових масштабах було вироблено всього 6,8 млрд яєць. Це на 24% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

На скорочення продуктивності негативно реагують ціни. Так у вересні цього року вартість яєць зросла на 66 відсотків порівняно з вереснем 2020-го.

Аналітики впевнені, що скорочення виробництва пов'язане з подорожчанням зернових культур і комбікормів для птахів. Адже саме корм становить основну частину собівартості яєць. Через це виробництва або скорочують, або повністю припиняють роботу.

В Україні зростає ціна на яйця

"Ціна на яйця, як і на будь-який інший продукт, формується за рахунок співвідношення попиту та пропозиції, а неможливість реалізувати продукцію за ціною, що перевищує витрати, і призводить до скорочення обсягів виробництва", - йдеться у повідомленні.

Згідно з прогнозами аналітика Світлани Литвин, виробництво курячих яєць в Україні продовжить скорочуватися і в майбутньому. А ціни будуть ставати тільки вище. Причиною цього називають можливість введення податкового навантаження, яке передбачається законопроектом №5600.

Раніше повідомлялося, що в Україні різко піднімуть ціни на алкоголь.

Читайте також, що вартість хліба в Україні злетить через різкий стрибок ціни на газ.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом