2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
США додали росіян до списку "бездомних національностей" і ускладнили їм отримання віз
США додали росіян до списку "бездомних національностей" і ускладнили їм отримання віз

США додали росіян до списку "бездомних національностей" і ускладнили їм отримання віз

21 жовтня Державний департамент США оновив і опублікував список країн, громадяни яких не можуть звернутися в консульство за отриманням імміграційної візи в своїй країні.

Подробиці - на офіційному сайті Держдепу США.

Що таке "бездомні національності"

Американське посольство вважає "бездомними" громадян тих країн, які не мають представництва США на своїй території, або ж персонал якого дуже обмежений. А також прийнято вважати, що ці держави мають статус "нестабільних у сфері безпеки".

З 21 жовтня в цей перелік входить Російська Федерація. Всього, крім Росії, там ще 9 національностей: кубинці, іранці, лівійці, сомалійці, сирійці, венесуельці, а також люди з Еритреї, Південного Судану і Ємену.

Держдеп США назвав росіян "бездомними" і опублікував список народностей, які не можуть оплучити імміграційну візу в своїй країні

Обмеження виникли на грунті того, що з 1 серпня Посольство США в Росії припинило надавати консульські послуги громадянам, а влада заборонила наймати персонал з країн третього світу і самих росіян. Через брак співробітників Посольство може обробляти лише екстрені звернення, в які не входить оформлення імміграційних віз.

Реакція Росії на утиск

Відтепер росіяни повинні звертатися за візою до найближчого консульства, наприклад, у Варшаві. На що негайно відреагували в Міністерстві закордонних справ. Зокрема, прес-секретар МЗС Марія Захарова назвала те, що трапилося "знущанням на межі садизму" і помітила, що таке рішення стане на шляху не тільки людей, а й розвитку туризму, культури, спорту тощо.

Посольство США в Росії обробляє тільки екстрені звернення і більше не видаватиме іміграційні візи громадянам

"Вони перетворили банальну для 21 століття технічну процедуру на справжнє пекло", - каже представниця МЗС Росії і запевняє, що тепер всі зв'язки, "які утворюють живу тканину відносин між країнами і населяючими їх народами", будуть остаточно розірвані.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що у Москві ураган пошкодив Кремль: відео дня.

Також ми писали, що у Росії вибухнув завод, загинуло майже 20 осіб.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом