ЗСУ застосували Bayraktar TB2 на Донбасі
ЗСУ застосували Bayraktar TB2 на Донбасі

ЗСУ застосували Bayraktar TB2 на Донбасі

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Сьогодні, 26 жовтня 2021 року, за наказом Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Валерія Залужного Головнокомандувач ЗС України в районі проведення ООС вперше відбулося бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу “Байрактар”. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Генштабу ЗСУ.

Деталі

З 14:25 до 15:15 батарея гаубиць Д-30 російсько-терористичних військ здійснювала обстріл позицій Об’єднаних сил в районі населеного пункту Гранітне. Два військовослужбовці Збройних Сил України під час обстрілу зазнали поранення, один з них загинув. З початком обстрілу, через СММ ОБСЄ було невідкладно висунуто вимогу щодо припинення вогню, надіслано ноту дипломатичними каналами. Втім, окупанти не реагували.

З метою змушення ворога до припинення вогню, за наказом Головнокомандувача Збройних Сил України було застосовано “Байрактар”. Безпілотний літальний апарат не пересікав лінії зіткнення і керованою бомбою знищив одну гармату з розрахунком російсько-окупаційних військ.

Після цього обстріли українських позицій припинилися.

Нагадаємо

Бойовики заявили, що Збройні сили України повернули під контроль українського уряду село Старомар’ївка в Донецькій області, яке розташоване біля села Гранітне.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
loader
loader