20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українським спортсменам загрожує відсторонення від усіх міжнародних змагань
Українським спортсменам загрожує відсторонення від усіх міжнародних змагань

Українським спортсменам загрожує відсторонення від усіх міжнародних змагань

Ігор Гоцул вважає, що антидопінговою системою в Україні керують дилетанти
Фото з відкритих джерел

Розслідування Всесвітнього антидопінгового агентства виявило порушення кодексу організації з боку Українського антидопінгового центру

Україна потрапила в міжнародний скандал. Всесвітнє антидопінгове агентство звинуватило антидопінгове агентство України у порушенні кодексу організації. У 2019 році було розпочато розслідування, яке отримало назву «Операція «Геркулес». Ситуацію на своїй сторінці в соцмережах прокоментував колишній голова Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

«Коли за справу беруться дилетанти та шахраї наслідки будуть катастрофічні. Після прочитання звіту Всесвітньої антидопінгової агенції (ВАДА) розумієш, що наразі в нашій країні «фахівці» саме з цих двох категорій формують та реалізують державну політику протидії допінгу у спорті. Після цього розслідування, з великою ймовірністю можна прогнозувати визнання Національного антидопінгового центру таким, що не відповідає Кодексу ВАДА. І, як наслідок, очікувати відсторонення українських спортсменів від міжнародних змагань.

Соромно, що таке можливо в сучасній Україні!» – написав Гоцул.

Ігор Гоцул очолював Федерацію легкої атлетики України, був заступником Міністра молоді і спорту.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны