МЗС Франції звинуватило сім'ю Олександра Лукашенка в торгівлі людьми
МЗС Франції звинуватило сім'ю Олександра Лукашенка в торгівлі людьми

МЗС Франції звинуватило сім'ю Олександра Лукашенка в торгівлі людьми

Франція в особі Держсекретаря з європейських справ при МЗС Клемана Бона звинуватила Лукашенка в цілеспрямованій організації нелегальних поїздок емігрантів до кордонів Білорусі, щоб ті могли відправитися в інші країни Європейського Союзу.

Про це повідомляє DW.

Боротьба з емігрантами зупинена

Раніше нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко стримував потік нелегалів, які приїжджають в його країну, але після безлічі санкцій у бік свого режиму від Європейського Союзу він у травні 2021 року оголосив, що перестане утримувати біженців і не буде перешкоджати їх пересуванню до кордонів.

Урсула фон дер Ляйен критикує режим Лукашенка і вважає що він веде гібридну війну за допомогою мігрантів

У зв'язку з цим потік людей, які перебувають у країні незаконно, різко збільшився. Багато з них стали за допомогою Білорусі їхати в Литву і Польщу, що спричинило за собою справжній колапс. Кілька людей навіть загинуло під час спроби перетнути кордон. На думку глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляйен, Лукашенко разом зі своєю сім'єю таким чином веде гібридну війну, і пообіцяла, що Євросоюз готовий протистояти цій атаці.

Зокрема, завдяки задіюванню пакету санкцій щодо режиму Лукашенка, що стосуються використання емігрантів як інструменту боротьби.

Звинувачення в торгівлі людьми

На грунті всіх цих розбіжностей Державний секретар з європейських справ при МЗС Франції Клеман Бон публічно звинуватив сім'ю Олександра Лукашенка в торгівлі людьми, маючи на увазі сприяння руху емігрантів по країнах. Також політик попередив, що через подібні дії прийшов час рішучості на польсько-білоруському кордоні.

Держсекретар з європейських справ при МЗС Клема Бон звинуватив Лукашенка в цілеспрямованій торгівлі мігрантами

Незважаючи на звинувачення в бік сім'ї, імена людей Клеман Бон не називав. У свою чергу кілька країн Європейського Союзу закликали ООН вжити заходів по відношенню до керівництва Білорусі.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що скандал з Pandora Papers: НАЗК не знайшло порушень у декларації Володимира Зеленського.

Також ми писали, що опубліковано відео ганебного затримання сестер Савченко в "Борисполі".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом