20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Якщо говорити про батьків Мінських угод, то Ангела Меркель - це мати цих угод, - Володимир Воля
Якщо говорити про батьків Мінських угод, то Ангела Меркель - це мати цих угод, - Володимир Воля

Якщо говорити про батьків Мінських угод, то Ангела Меркель - це мати цих угод, - Володимир Воля

Про це він розповів у новому випуску програми на каналі «Акценти» з Тетяною Резвін.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

«Керівництво України наполягає на проведенні нового саміту у Нормандському форматі на найвищому рівні. Керівництво Франції та Німеччини зацікавлене також у тому, щоб такий саміт відбувся хоча б на рівні міністрів закордонних справ. Вони зацікавлені у цьому, тому що Ангела Меркель намагається поставити крапку у цьому процесі, в якому вона бере участь спочатку. Якщо говорити про батьків Мінських угод, то Ангела Меркель - це мати цих угод», - наголосив він.

Воля сказав, що Макрон має президентські вибори навесні, тому йому теж було б цікаво зустрітися ще в цьому форматі. І російська сторона не може сказати, що не хоче жодних самітів, упевнений він, бо це площина належної поведінки. Офіційна позиція Росії полягає в тому, повідомив він, що не виконано рішення грудневого саміту 2019 року, тому знову збиратися на найвищому рівні немає жодного сенсу.

«Але для того, щоб продемонструвати готовність до таких переговорів, з російської сторони було зроблено пропозицію про готовність організувати саміт на рівні глав МЗС. Тобто якщо говорити про статус, то ми до цього бачили кілька раундів зустрічей на рівні радників, але радники з формальної точки зору - це радники. Це важливо і добре, але глави МЗС - це вищий рівень з формального погляду. Тому виходить так, що на рівні глав держав не зустрічатимемося, але для того, щоб не сказали, що РФ відмовляється від Нормандського формату і його блокує, вони запропонували саміт міністрів закордонних справ», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua, Ігор Рейтерович заявив, що зустріч Нормандської четвірки організувати реально.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що аналітик зазначив, що лише тиск наших партнерів може змусити сісти Росію за стіл переговорів.

Источник материала
Поделиться сюжетом