20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Меркель сказала, що Мінські угоди не кам'яні і все можна спробувати змінити, - Володимир Воля
Меркель сказала, що Мінські угоди не кам'яні і все можна спробувати змінити, - Володимир Воля

Меркель сказала, що Мінські угоди не кам'яні і все можна спробувати змінити, - Володимир Воля

Про це він розповів у програмі «Акценти» з блогером Катериною Павловою.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

За словами гостя програми, не варто думати, що Мінські угоди не мають альтернативи і ніхто нічого не пропонував, хоча й іншого узгодженого документа поки немає. «Адже Меркель сказала, що Мінські угоди не кам'яні і все можна спробувати змінити. І я бачу по керівниках ОРДЛО, що у них є втома від безрезультатності, а якщо вона є, то це рано чи пізно буде використано РФ для більш тісної інтеграції, тим більше що такі заклики звучать все сильніше», - міркує Воля.

Також він зазначає, що зустріч Нормандської четвірки на рівні глав держав не відбудеться. «А на рівні міністрів закордонних справ можливість такої зустрічі зберігається, але вона зменшується», - зауважує політолог. Водночас експерт вказує на те, що, наприклад, у 2022 році Росію це вже зовсім не цікавитиме.

Як пояснює Воля, керівництво Росії вже в принципі не хоче жодних зустрічей і прикривається тим, що звинувачує Україну у її постійних відмовах від чогось. «Росія реалізує стратегію гібридної анексії та ОРДЛО», - заявляє він.

Політолог зауважує, що про це можна судити, виходячи з багатьох подій, починаючи із січня цього року. Зокрема, гість програми вказує на проведення виборів до Думи, що було останнім ключовим моментом. Зараз же, переконаний Воля, у керівництві ОРДЛО опинилися саме російські громадяни з повним обсягом своїх цивільних та політичних прав.

Як повідомляв Знай.ua, Воля заявив, що дуалізм влади в Україні жодної користі не приносить.

Також Знай.ua писав про те, що Воля заявив, що зустріч глав МЗС Нормандської четвірки дуже важлива для України та її союзників.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны