Довибори в Раду: хто лідирує у Херсонській та Чернігівській областях
Довибори в Раду: хто лідирує у Херсонській та Чернігівській областях

Довибори в Раду: хто лідирує у Херсонській та Чернігівській областях

Центральна виборча комісія опрацювала 99,4% протоколів зі 184 округу у Херсонській області та 80,14% протоколів зі 197 округу в Чернігівської області.

Цими вихідними там відбувалися проміжні вибори народних депутатів у Верховну Раду. Згідно з підрахунком голосів, на окрузі №184 перемагає представник партії Слуга народу Сергій Козир.

Його підтримали 64,59% виборців. На другому місці з результатом 14,29% представник від Європейської солідарності Ігор Йосипенко.

Після підрахунку 80,14% голосів у Чернігівській області перемагає представник Слуги народу Віталій Войцехівський з 46,95% підтримки. Друге місце посідає самовисуванець Владислав Голуб, якого підтримали 25,75% виборців.

Довибори у Верховну Раду на двох округах відбувалися, оскільки Ігор Колихаєв, якого на місцевих виборах 2020 року обрали мером Херсона, тому відмовився від депутатського мандату.

Проміжні вибори у Черкаській області відбувалися через те, що нардепа від Слуги народу Олександра Скічко призначили головою Черкаської облдержадміністрації.

Крім того, 31 жовтня вибори відбувалися у Харкові. 1 листопада територіальна виборча комісія повідомила, що Ігор Терехов на виборах мера Харкова набрав 50,66%. За нього проголосували 146 240 виборців.

Источник материала
Поделиться сюжетом