Юрій Атаманюк розповів, як підписувалася економічна частина асоціації із ЄС
Юрій Атаманюк розповів, як підписувалася економічна частина асоціації із ЄС

Юрій Атаманюк розповів, як підписувалася економічна частина асоціації із ЄС

Про це він розповів у своєму блозі.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

«Коли Яценюк підписував економічну частину асоціацій з ЄС, то навколо цього була лише політика, аби показати народу, що ми наближаємося до ЄС», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, під час підписання економічної асоціації всі країни Євросоюзу, щоб цей документ був легітимований, написали свої побажання у своїх інтересах. Як зазначив економіст, це призвело до того, що ми можемо відправляти свою продукцію до ЄС лише 2 тижні на рік, коли наш ринок для європейських виробників повністю відкритий.

«Так зробили, що величезна країна із величезним споживчим ринком стала незахищеною перед країнами ЄС. Це здавання національних інтересів», - наголосив Атаманюк.

На думку економіста, економічна частина асоціацій з ЄС була дуже швидко підписана та сформована. Як зазначив експерт, потім було підписано європейський паритет цін на газ.

«Формуючи вільний ринок під себе, багаті країни, щоби бути конкурентними з бідними країнами, де дешеві енергоносії, вимагають – ціна на енергоносії скрізь має бути однаковою», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, таке можна робити лише за відповідності у розвиненості бізнесу між ЄС та Україною, але зараз нам це не вигідно.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк спрогнозував подальшу економічну ситуацію.

Також Знай.ua публікував слова Ярослава Телешуна: Найперша енергетична загроза для України у найближчій перспективі – це зима.

Источник материала
Поделиться сюжетом