Помер відомий український режисер, керівник театру на Подолі Малахов
Помер відомий український режисер, керівник театру на Подолі Малахов

Помер відомий український режисер, керівник театру на Подолі Малахов

Помер керівник київського театру на Подолі Малахов / фото facebook.com/malakhov.vitaly

На 68-му році життя пішов з життя відомий український режисер, керівник Київського драматичного театру на Подолі Віталій Юхимович Малахов.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила його донька - Даша Малахова.

Минулого тижня Даша Малахова повідомила, що батька терміново госпіталізували, "про себе дала знати стара отруйна бойова рана і розпочався сепсис".

"У вівторок вранці тата забрали "швидкою "(час очікування в Києві - 5 годин!) і почалося пекло. Протягом двох днів ми були між небом та землею. Ніколи у житті мені не було так страшно та погано. Наразі діагноз встановлено – про себе дала знати стара отруйна бойова рана і почався сепсис. Передбачити це було неможливо", - написала донька режисера.

"19.07.1954 – 04.11.2021. Лети, рідний мій", – згодом написала Малахова, опублікувавши фотографію батька.

Фото facebook.com/dasha.malakhova

Колеги, учні і друзі висловили співчуття у зв'язку зі смертю Маестро.

Довідка УНІАН. Віталій Малахов – український театральний режисер, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, народний артист України. Багаторазовий лауреат фестивалю "Київська пектораль".

Його творча кар’єра розпочалася 1977 року на українському телебаченні. З травня 1978 року до вересня 1979 року він працював у Київському державному театрі російської драми імені Лесі Українки. З 1979 року очолив Київський державний театр естради.

З 1985 до 1987 року працював зі своєю трупою на базі Київського Молодіжного театру, а з серпня 1987 року був створений Київський драматичний театр на Подолі. З 1987 року – художній керівник-директор Київського академічного драматичного театру на Подолі, у його доробку понад 60 вистав.

У 2006 році театру на Подолі під керівництвом Малахова за видатні досягнення у розвитку українського драматичного мистецтва було надано статус академічного.

Трупа Віталія Малахова презентувала театральне мистецтво України в інших країнах: у США, Великій Британії, Італії, Мексиці, Коста-Риці, Фінляндії, Німеччині, Греції, Туреччині та у інших країнах. 

Автор: Вікторія Гордієнко

Источник материала
Поделиться сюжетом