Помер колишній народний депутат восьми скликань Юхим Звягільський
Помер колишній народний депутат восьми скликань Юхим Звягільський

Помер колишній народний депутат восьми скликань Юхим Звягільський

Екснародний депутат України Юхим Звягільський помер 6 листопада від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією. Він не тільки був членом парламенту перших восьми скликань, а й виконував обов'язки прем'єр-міністра України.

Про це повідомляє видання "Новини Донбасу", посилаючись на слова помічника політика Віталія Співака.

Причини смерті колишнього депутата

Першим підтвердив інформацію про смерть Юхима Звягільського його помічник Віталій Співак. Правда, причину смерті він називати не став. Пізніше Ігор Мосійчук, колишній народний депутат, уточнив, що його колега помер у віці 88 років через серцеві ускладнення, викликані вірусом COVID-19. У цей час він перебував в Інституті серця Міністерства охорони здоров'я.

Адвокат Тетяна Зелькіна розповіла, що за 5 днів до смерті Звягільський перебував у реанімаційному відділенні. Його ситуація була критичною. Мосійчук і Зелькіна висловили слова співчуття про смерть Юхима Звягільського на особистих сторінках у соціальній мережі Facebook.

Помер Юхим Звягільський, колишній народний депутат і прем'єр-міністр України

"Він був старшим другом. Він був людиною, яка завжди по-батьківськи говорила зі мною по душах. Яка завжди щиро цікавивилася, що відбувається в моєму житті", - написала Тетяна Зелькіна.

"Мав честь особисто знати, близько спілкуватися і працювати, з Юхимом Леонідовичем... потужний був дядько! Брила! Найбільше любив свій Донбас і людей, з якими там працював все життя...", - висловився у Facebook Ігор Мосійчук.

Політична діяльність Звягільського

Народився в 1933 році в Донецьку. Першим місцем його роботи була донецька шахта № 13 тресту "Куйбишеввугілля", пізніше став її директором. А з 1992 року поєднував цей пост з посадою мера міста Донецьк. Досягнення зробили його першим віцепрем'єром, а коли Леонід Кучма пішов у відставку, став виконувати обов'язки прем'єр-міністра.

Юхим Звягільський народився в Донецьку і починав кар'єру робітника на шахті

Також Юхима Звягільського обирали депутатам восьми скликань до Верховної Ради. Спершу він проходив за мажоритарною системою, далі балотувався від "Партії регіонів" і "Опозиційного блоку".

До речі, його ім'ям назвали вулицю в Донецьку (Київський район).

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Порошенко відповів, чи піде на президентські вибори 2024: "Моя мотивація".

Також ми писали, що Лариса Доліна зомліла на сцені, співачці викликали швидку допомогу.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом